spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

VIDEO | Scânteile provenite de la un utilaj agricol au incendiat un lan de grâu de peste 21 hectare, la Lunca Banului!

- Advertisement -

PAGUBĂ… Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și un lan de grâu din localitatea Lunca Veche, comuna Lunca Banului. Cauza izbucnirii incendiului, spun pompierii, a fost reprezentată de scânteile produse de un utilaj agricol. Cum afară sunt temeraturi caniculare, iar câmpul este extrem de uscat, nici nu a trebuit prea mult, spun martorii oculari, ca miriștea și apoi lanul de grâu să ia foc.  

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare de vegetație uscată și miriște extinzându-se la un lan de grâu cu o arie de peste 70 hectare. După mai bine de două ore de lucru cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars 21,4 hectare cultivate cu grâu (pe suprafețe aparținând la două societăți agricole) și peste 40 hectare de vegetație uscată și miriște. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la scânteile de natură mecanică ale unui utilaj agricol aflat în exploatare.

La fața locului a intervenit și SVSU Lunca Banului cu o autospecială de stingere cu apă, șapte voluntari și utilaje pentru arat și discuit. De asemenea, la intervenție au participat și angajații a două societăți comerciale cu profil agricol”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Daca cultura era asigurată, cred că ies mai in câștig, la ce preț are grâul….
    Dar stai! Când or funcționa tîlhasiguratorii ca într-un stat normal….

  2. Un eveniment nedorit , dar dacă se respectă normele NSSM SI ApÎI nu am avea astfel de pierderi. Legea spune sa fie o cisternă cu apa pe teren și cu toate ca au fermierii astfel de utilaje nu le folosesc,DE CE ?!?!?! Autoritățile statului sa fie prezente permanent pe teren și sa dea amenzi sa fie evitate astfel de incidente care pot produce adevărate drame sau tragedii. Pază bună trece primejdia rea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.