spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

VIDEO | „Scăpările” lui Ciolacu: i-a discriminat pe moldoveni și când a fost la Vaslui!

- Advertisement -

SINCER… Premierul Marcel Ciolacu a spus, zilele trecute, că e jignit de ideea că el, din Buzău, ar fi fost făcut moldovean. Afirmațiile jignitoare ale lui Ciolacu, care au fost făcute la Timișoara, la o conferință de presă, nu sunt o “scăpare”, așa cum a lăsat de înțeles propaganda de partid, ci reprezintă gândirea sinceră a celui care conduce Guvernul României, pentru că ele au fost făcute și cu câteva săptămâni înainte, când Ciolacu a venit în vizită pe centura ocolitoare a Bârladului. Pe șantier, de față cu toată presa, premierul a spus același lucru, că Buzăul nu e în Moldova, de parcă ar fi ceva umilitor acest lucru.

Vineri, 26 aprilie, într-o conferință de presă susținută la Timișoara, premierul Ciolacu i-a jignit într-un mod incalificabil pe moldoveni, spunând că este o jignire să fii moldovean. După ce a realizat că a jignit milioane de români din principalul bazin electoral al PSD-ului, partid pe care acum îl conduce, Ciolacu a încercat să dreagă busuiocul afirmând că, de fapt, el a glumit și că unii folosesc tâmpeniile pe care le-a debitat, în scop electoral. Ciolacu are însă o problemă, ori ne crede proști pe toți, ori nu deține proprietatea cuvintelor.

Colegii din spatele lui au rămas stană de piatră

“Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”, a declarat prim-ministrul țării la Timișoara. Acesta nu s-a oprit la a scoate porumbelul pe gură. După jignirea la adresa moldovenilor, acesta s-a întors spre colegii săi de partid care se aflau în spatele lui. Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, candidat la președinția CJ Timiș, a râs la gluma șefului, ca să dea bine, însă Toni Neacșu, fost secretar executiv al PSD, în prezent secretar executiv al Guvernului, a realizat că Ciolacu a comis-o grav. De altfel, pe video de la conferință, se poate observa grimasa de pe fața lui în momentul în care Ciolacu spune că “Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!”.

Aceeași gafă și pe centura Bârladului

Premierul Marcel Ciolacu nu a făcut o simplă greșeală la Timișoara, ci și-a exprimat opinia sa sinceră despre moldoveni. Pentru că același discurs l-a avut și la începutul acestei luni, când a participat la conferința Partidului Social Democrat, organizația județeană Vaslui, în cadrul căreia deputatul Adrian Solomon a fost ales președinte. Înainte să ajungă la Vaslui, Ciolacu a mers cu elicopterul pe centura ocolitoare a municipiului Bârlad, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Nu a mers singur, ci însoțit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. După inspecția pe șantier, cei trei au participat la o conferință de presă, unde Ciolacu a subliniat, din nou, că Buzăul, orașul său natal, nu se află în Moldova, de parcă ar fi o problemă dacă s-ar afla. “S-a făcut o mare nedreptate Moldovei, pentru că este ultima…și iarăși trebuie să o spun, a venit un bănățean (n.r. Sorin Grindeanu) să ne facă nouă, în Moldova, autostrăzi, cu toate că Buzăul nu e în Moldova, ca să știți. Important e că nu mai vorbim de povești, vorbim de lucruri cât se poate de palpabile”, a afirmat Ciolacu la Bârlad. După ce a ținut să sublinieze că orașul său nu se află în Moldova, premierul a venit la Vaslui, unde, în fața unei săli pline a Casei de Cultură, a declarat că județul Vaslui este cel mai sărac din țară și că de vină pentru această situație sunt cei care au condus până acum destinele vasluienilor, fără să nominalizeze pe cineva. Concluzia acestor ieșiri ale premierului este cât se poate de clară: Ciolacu are o problemă cu moldovenii, pe care îi subapreciază vizibil. Din păcate, nu este vorba despre vreo glumă! Asta este părerea lui sinceră, pe care încearcă să o cosmetizeze în aceste zile, după ce a realizat gafa făcută! A spune însă că ai glumit când ai dat declarația la Timișoara înseamnă să-i mai umilești încă o dată pe moldoveni. Le jignește inteligența, sperând că ei nu vor reuși să facă diferența între o glumă proastă și o părere sinceră. Este strigător la cer să vezi că prim-ministrul unei țări are o astfel de părere despre conaționalii săi care locuiesc într-o regiune istorică a României. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat în Franța, Spania sau Germania, dacă un conducător cu o asemenea funcție importantă ar fi făcut ce a făcut Ciolacu. Cu siguranță, dacă ar fi cunoscut puțină istorie, Ciolacu ar fi tăcut! Ar fi fost mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii săi de partid din județele Moldovei, care acum trebuie să scoată din foc nu castane fierbinți, ci tăciuni cu adevărat încinși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Se transmite prin contact vizual tigania. Asa canu va uitati atent,si mult la rromi,ca deveniti rromi. De asta PSD a umplut partidul cu tigani traditionali? De asta port PSD ei barba? Sa nu se vada culoarea si adevaratul caracter? Succese in a tiganii Romania.

 2. Astăzi am trecut prin Buzău și am rămas oripilat de ce am văzut, mizerie, străzi vai de mama lor, blocurile cu tencuiala căzută, circulație ca în India și nu în ultimul rand ț…ni la tot pasul. Chiar ma mândresc ca sunt moldovean orășele noastre sunt cu trei clase peste Buzău .

  • eh, lasă…..esti hater, esti vasluian nemernic. moldovean si am spus totul!!
   Stai jos si nu comenta!

   Buzău este New York pe lângă Moldova!
   Colacu Marcel

  • Uăi vasluiene lasă prosteala și minciunile nu mai mănca rahat cu apă rece asta poți să le-o zici halitorilor de sorică , bulevardele principale din Buzău arată super , chiar foarte bine infrastructură semaforizare străzile sunt curate totul este modernizat chiar daca primarul e pesedist tot hoț și borfaș este dar și-a facut treaba….CIOLACU ESTE UN NEMERNIC TICĂLOS O LICHEA PERVERSĂ !

 3. dar SĂ APRECIEM efortul colacului de a salva onoarea Buzoienilor!!
  NU suntem moldoveni băh, suntem buzoieni

  Multumim Colacu
  moldova e nașpa buey, nu ne mai jigniți

 4. Votați PSD! Votați! Va meritați soarta! Tot partidul asta ar trebui nu jignit ci evitat sa culeagă voturi! Dar….vasluianul….și ma refer la județul Vaslui….votează PSD! Va meritați soarta! Mai bine UDMR decât cineva la care i este rușine cu Moldova!

 5. Un derbedeu un borfaș spurcat o scursură ți****scă de buzău ……de vină sunt votanții care aleg acești HOȚI mincinoși parșivi.

 6. Ciulacu în prostia lui spune adevărul. Moldovenii își merita soarta dacă din 90 și până în prezent aleg sa fie conduși de hoți, prosti și mincinoși. Conducătorii sunt exponenții alegătorilor. Deci dacă reprezentanții clasei politice sunt cu bacu luat la 38 de ani și de etnie rroma, alegătorii nu pot fi decât pe o treaptă inferioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.