spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

VIDEO | SCENE SENZAȚIONALE CU ATACUL CALULUI! Cel mai ghinionist om de afaceri din România

- Advertisement -

LANȚUL NENOROCIRILOR… Se știe deja faptul că Fănel Bogos este un om de afaceri controversat, dar ce i s-a întâmplat în ultimele două luni depășește orice culme a ghinionului. Povestea reală a pățaniilor a început pe 31 mai, atunci când a fost atacat de un cal și a fost la un pas să-și piardă viața. O zi mai târziu i-a luat foc un depozit și 200 de tone de furaje s-au făcut scrum. Pe 2 iulie, toți muncitorii de la o fermă de pui au intrat în grevă iar după 5 zile un alt depozit i-a fost închis de inspectorii ITM din cauza unui accident de muncă. În paralel, merită amintit că, acum câțiva ani, aceluiași afacerist i-a fost furat un seif cu peste un milion de lei, la o lună după ce o altă fermă a luat foc și au ars 200 de tone de carne de pui!

“Astea sunt cumpenele omului. Fiecare are câte o soartă. Copilul care moare la cinci luni, ce păcate are? Asta este”, a declarat Fănel Bogos, referitor la necazurile care se tot abat peste capul său. Pentru cine nu-l cunoaște, încă, Fănel Bogos este cel mai mare crescător de pui din județul Vaslui, patron al firmei Vanbet. Incidentul cu calul năzdrăvan s-a întâmplat pe 31 mai, cu o zi înainte de a izbucni incendiul de la Sălcioara. Pădurarul comunei Banca este cel care i-a adus calul, pentru că omul de afaceri îl remarcase la un târg de animale. “Mie mi-a plăcut calul, e frumos, l-am văzut în târg la Iana, iar apoi băiatul a venit și mi l-a adus. Mi-a zis <domnule doctor, ți-l dau pe probă, e cuminte, e bun>. Părea cuminte, dar s-a izbit în mine ca un leu. De fapt, cred că nici leul din grădina zoologică nu se izbea așa. Dacă vă arăt cum m-a mușcat… Acest cal nu este de ținut în curtea omului, nu am cum să-l dau mai departe pentru că fac rău la alți oameni. I-am explicat (n.r. pădurarului) <mă, băiatule, tu l-ai cumpărat, nu știi de el. Mai bine ți-l plătesc și îl eutanasiem>. Eu vreau să mă duc la Poliție, duc filmarea, îi plătesc omului calul și îl eutanasiez pentru că nu pot să-l las așa. Eu am lucrat cu cei mai răi cai din comună. Foarte răi, știam să mă bag la ei, dar la ăsta, a fost altceva. Eu țin foarte mult la cai. În anul I, când eram student (n.r. la Facultatea de Medicină Veterinară) și era Miss Boboc, eu stăteam cu un cal bolnav, îi puneam perfuzii. Și mi-a zis cineva <mă, băiatule, du-te, că e Miss Boboc al anului vostru. Lasă gloaba în pace, nu mai sta cu gloaba aici>“, a povestit medicul veterinar Fănel Bogos.

1 iunie, incendiu la depozit: 200 de tone de furaje făcute scrum!

“Pompierii au scris în raport “cauză probabilă: scurtcircuit”, dar nu a fost asta. Eu le-am spus <de ce scrieți cauză probabilă, dacă eu vă spun cum s-a întâmplat?>. Dar nu am avut cu cine să vorbesc. Sâmbătă, pe la ora 16:30 – 17:00, băieții au tăiat cu flexul pe acolo, a sărit o scânteie, au luat foc ceva materii prime, au stins ei oleacă, a mocnit focul în cereale și apoi a luat foc. Nu are rost să vă zic că am ajuns acolo și le-am zis pompierilor <domne, îți explic eu pe unde să dai <Dacă ei mă lăsau, când ardea numai sus, băgam ghearele și rupeam puțin tabla care ținea focul și umpleam cu apă, era treaba ca și terminată. Dar ei <nu, feriți-vă, ieșiți afară>. Au ars vreo 200 de tone de cereale – grâu, porumb, floarea soarelui, tot ce aveam ca materii prime. Sloturile care sunt extrase ultimele prin procedee chimice cu benzen, toluen, alea ard de le ia zbenga. Și azi, dacă nu lăsam oameni acolo, ca să curățe, tot mai ardea”, a explicat Fănel Bogos. 

2 iulie, grevă și protest la fermă 

Mai mulți salariați ai firmei Vanbet au protestat pe 2 iulie la sediul fermei din comuna Muntenii de Jos, împotriva conducerii. Angajații susțin că sunt plătiți sub salariul minim pe economie, iar în pauzele de masă primesc carne alterată, care a depășit termenul de valabilitate. “Mulți colegi se îmbolnăvesc din cauza mâncării pe care o primesc aici, însă în ciuda sesizărilor făcute, nicio instituție a statului nu a venit în control, să vadă dacă se confirmă sau nu neregulile reclamate de noi”, a declarat un angajat al societăți. Bogos, are, însă, răspunsul pregătit:”Nu există nemulțumiri legate de salariu, există nemulțumiri că acești oameni nu vor să facă nimic. Nu respectă norma, rămân găinile fără mâncare, ouăle sunt strânse aiurea. Eu i-am trimis acasă, nu știu nimic de protest. Miercuri, la prima oră am fost acolo, am văzut că găinile nu au mâncare și m-am întrebat de ce să se mai ouă dacă ele nu au ce să mănânce. Înainte să se plângă că sunt plătiți prost, acești oameni trebuie să știe că au o normă. Nu poți să vii la treabă când vrei tu, să faci ce vrei tu, dacă plouă să aduni câinii de prin curte în loc să ai grijă de găini, să strângi ouăle cu grămada, de jumătate dintre ele se sparg. Să zică mersi că nu i-am și bătut. Acum nu am cum să-i mai bat, dar dacă era cu zece ani în urmă și găseam bătaia asta de joc, era gravă treaba. Ei, înainte să protesteze, să se uite la ce fac, la cât de mult își respectă sarcinile de serviciu, nu la ceas, în speranța că va trece timpul cât mai repede și vor pleca acasă”, a afirmat Fănel Bogos.

7 iulie, depozit închis după un accident de muncă

În urma accidentului petrecut la punctul de lucru de la Sălcioara, inspectorii de muncă au făcut verificări și și-au pus mâinile în cap la câte încălcări ale legislației în vigoare au descoperit. În primul rând, responsabilii de la Vanbet au încercat să acopere faptul că cei doi bărbați, victime ale accidentului, nu lucrau cu forme legale. Astfel, s-a încercat introducerea celor doi în registrul electronic de zilieri, numai că înregistrarea a fost făcută la 10 minunte după ce a avut loc tragicul accident în urma căruia un bărbat de 61 de ani și-a pierdut viața și un altul, de 59 de ani, a ajuns la spital cu mai multe fracturi. Mai mult, conform codului CAEN, punctul de lucru avea ca obiect de activitate depozitarea cerealelor, iar acest lucru interzicea folosirea zilierilor. Și neregulile nu se opresc aici. Inclusiv persoana responsabilă pentru activitatea celor două victime lucra la negru, fără forme legale. Conform inspectorilor de muncă, cele două victime nu aveau echipament de protecție, nu aveau instructajul făcut pentru munca la înălțime și nici avizul unui medic pentru munca la înălțime. «S-a luat decizia sistării activității la acel punct de lucru, iar colegii mei lucrează la întocmirea proceselor verbale de sancționare. Este corelat inclusiv controlul făcut la un alt punct de lucru al societății Vanbet și, în două sau trei zile vom avea totul clar. De asemenea, au fost demarate cercetări privind accidentul de muncă petrecut la acel punct de lucru din localitatea Sălcioara”, spun reprezentanții ITM Vaslui.

Acum șase ani, i-a fost furat seiful și i-au ars 200 de tone de carne de pui!

Fănel Bogos a vorbit despre necazurile care se abat asupra sa. Referitor la jaful de proportii care a avut loc în luna iulie 2018, când cinci indivizi cu cagule i-au furat seiful în care se aflau salariile angajatilor, milioane de lei, patronul firmei Vanbet spune că stie cine sunt hotii. «Eu îi stiu pe hoti, stiu cine sunt. Da. Nu sunt de la mine de la  societate, sunt din altă parte. Îi stiu, am dat date la politie, acum asteptăm să vedem. Există un cerc de suspecti, astept să văd ce fac politistii, eu le-am dat toate indiciile pe care le am», a spus Fănel Bogos. Hoții nu au fost descoperiți până în prezent. Hotii au actionat ca în filme. Cinci indivizi, cu cagule pe fată, au pătruns în clădire urcându-se pe o teavă de la instalatia de aer conditionat si au spart un geam. Ajunsi în interior, au luat toate birourile la răscolit până au găsit seiful de 250 de kilograme în care se aflau 1.100.00 de lei, banii pentru salariile angajatilor. Au aruncat seiful de la etaj pe mai multe cauciucuri, pregătite anterior, pentru a amortiza zgomotul. Cu o lună înaintea acestui furt, a mai avut loc un incendiu la o fermă în care s-au “prăjit” 200 de tone de carne de pui. Un “mizilic” pentru patronul care a căzut la pământ de atâtea ori și de fiecare dată s-a ridicat, exact ca în filmarea cu atacul calului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Animalul a simtit intentia agresiva , cine stie ce s-a intamplat inainte de momentul asta , poate era satul de bataie saracu animal . Ii place asa mult calul , ca l-a ucis … sigur .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.