2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

VIDEO | Societatea Bico Industries din Vaslui, furată ca în codru de proprii angajați: prejudiciu de peste 700.000 lei

- Advertisement -

LUPUL, DE PAZĂ LA STÂNĂ… Cinci bărbați, angajați ai societății Bico Industries din Vaslui, au fost reținuți, pentru 24 de ore, de polițiști, fiind suspecți de săvârșirea infracțiunii de delapidare. Mai exact, aceștia sunt bănuiți că în perioada februarie-august 2022 au furat materiale de construcții de la societatea la care lucrau, pe care le-au vândut ulterior la un preț mult mai mic decât costul de producție. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, prejudiciul cauzat companiei este de peste 700.000 lei. În urma perchezițiilor care au avut loc duminică dimineață, la domiciliul celor cinci persoane, a fost ridicată, în vederea cercetării, suma de 64.000 de lei. Societatea prejudiciată își desfășoară activitatea în Zona Industrială din municipiul Vaslui, fiind specializată în producția plasei din fibră de sticlă pentru termosisteme. Contactată telefonic, conducerea companiei a refuzat, deocamdată, să facă orice fel de comentariu, precizând că în cel mai scurt timp va da un comunicat despre această lovitură dată de proprii angajați.   

Duminică, 2 octombrie 2022, peste 40 de polițiști și jandarmi au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiile Vaslui și Iași. În cauza penală în care au fost dispuse perchezițiile, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de delapidare. Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, pe numele a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 54 de ani, patru din municipiul Vaslui și unul din municipiul Iași, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru cercetări. „Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada februarie – august 2022, persoanele cercetate în prezentul dosar penal și-ar fi însușit, fără drept, bunuri materiale (materiale de construcții) din patrimoniul unui agent economic din municipiul Vaslui. Bunurile sustrase erau comercializate la un preț mai mic decât costul de producție, la diverși agenți economici din țară, fără documente contabile sau de proveniență, persoanele cercetate însușindu-și, procentual, valorile obținute prin vânzare.  Prejudiciul cauzat persoanei vătămate este de peste 700.000 lei. Ca urmarea a administării probatoriului, tot ieri, 2 octombrie 2022, polițiștii de investigații criminale au reținut cei 5 bărbați, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 3 octombrie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive. Ancheta este în curs de desfășurare, urmând a fi continuate cercetările, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, recuperării prejudiciului și dispunerea măsurilor legale” a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

  1. dar dati nume clar nu initiale, si daca stiti care a furat si cat a furat explicati , stiti ca firma noastra produce 4 milioane de m2 plasa in fiecare luna? voi stiti cu adevarat capacitatea de productie? stiti cat s-a furat ? nu stiti ! Mafia e mare si aceasta firma o sa se duca in faliment!

  2. În sfârșit s-au spart buboiul de la Bico . In fiecare dimineață se punea la cale soarta Bico la o cafea și o țigară de către C L , HGV și CR. Hoții la pârnaie!

  3. Orice fapta are o cauza , poate acesta societate când va ieși public sa declare ceva sa ne spună și ce salarii aveau angajații ce program de lucru ce contracte cu jumătate de norma sau cu 2 ore pe zi. Toți arata acest județ ca cel mai sărac din tara dar nu spun și de ce . Sa vina aici sa vadă ce mașini sunt prin județ ce vile ce oameni cu lovele dar și ce salarii sunt aici. Furtul este un fapt reprobabil dar totuși sa se caute un pic mai adânc sa se vadă de unde pleacă.

  4. Barliba a angajat soții de milițieni că Porumboiu, va avea soarta lui Porumboiu, dar sa pui director țigancă din Rediu, este inconștiență…

  5. Când s-a înhăitat cu „dl H. G. V., i-am zis ca sfârșitul îi este aproape! D-na Lăcrămioara, când ai fost numită director, în 9 septembrie 2019,eu munceam să terminam casa de la Chitoc, împreună cu tatăl copiilor tai! Ai luat tot, doar tu, fiindcă din dragoste pentru tine, actele au fost făcute pe numele tău! Nu te-ai uitat la mine, nici ca la un străin. Să nu ai nevoie de mine, niciodată! Am fost pe moarte, iar tu mi-ai deschis zeci de procese, dar să mă întrebi măcar, ce faci, mamă, m-ai crescut singură, m-ai ținut la scoli înalte! Mi-ai crescut copiii! Păcat!

  6. Ii ia pe salariații ăștia care au facut un ban în plus.nu asa au fost învățați de pe vremea lui Ceasca? Unde afirmi de acolo mănânci…pe hotii din parlament de ce nu i perchezitioneaza? Aia au banii în offshore-uri? În străinătate.bai dobitocilor.

    • Cel care conduce fabrica este răspunzător de tot ceea ce se întâmplă acolo! Actele pentru vânzarea produselor sunt semnate de către director. D-na Lăcrămioara, erai ocupata să-ți bați joc de familia ta:mama, sora, tatăl copiilor tăi. Mâine am proces cu tine, fiindcă nu găsești o cheie! Bună companie mai ai. D-l HCV și d-na R. C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.