spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

VIDEO | Ștrandul municipal din Vaslui, prins în „fălcile” demolatoare ale excavatoarelor (FOTO)

- Advertisement -

PUS LA PĂMÂNT… Locuitorii municipiului Vaslui îsi iau adio de la ștrandul construit în urmă cu aproximativ 40 de ani. De miercuri, 17 august, a început demolarea atât a ștrandului mare cât și a celui mic, lucrări care se estimează a dura câteva săptămâni. Apoi, pe acest amplasament se va ridica cel mai modern bazin olimpic din România, investiție în valoare de aproximativ 97 de milioane de lei.

Complexul va fi construit pe un regim de înălțime S+P+M (subsol + parter + mezanin) și va avea trei bazine de înot (1 bazin de 50×25 m pentru concursuri internaționale, 1 bazin de 25×12.5 m pentru antrenamente, 1 bazin de 25×12.5 m pentru copii), precum și toate spațiile anexe necesare. În timpul competițiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială și 13 angajați. Spre deosebire de pista stadionului, care a fost construită după ureche, ea neputând găzdui nicio competiție oficială, noul bazin olimpic a fost proiectat ținând cont de cerințele FINA (Federatia Internatională de Natație) recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional pentru competiții sportive acvatice, astfel încât la final să poată primi acreditarea pentru campionate europene, campionate mondiale și olimpiade. Bazinul olimpic, în valoare totală de 97.129.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Natională de Investiții, durata de execuție a lucrărilor fiind estimată la 18 luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Da o lucrare de tot rasul este si noua hala (pasari)bazar vaslui in care sau pompat o gramada de bani bine ca isu nu le da aprobare ca sa il deschida

  2. Am trăit s-o vad si pe asta…competitii la nivel mondial în cel mai prăpădit loc din lume.nu tu servici, economie, industrie.doar mafie si bisnita….si biserici….cu popi grași ca purceii…apropo…o lumânare a ajuns la Mitropolia Moldovei la…1, 5 lei…stiti cate lumanari face pe minut mașinăria respectivă? Nici eu nu stiu dar oricum de ordinul sutelor…de luati, de lei….mai exact…pai aia este merita de făcut bani…ce sa te mai chinui sa i falsifici…te apuci de făcut lumanari…vai de mama voastră de creștini, pardon cretini.

  3. MATRASELI MAI MARI DECAT CELE DE LA CNI N O SA MAI VEDETI VREODATA. CASTIGA LICITATII DOAR FIRMELE DE CASA ALE PARTIDELOR POLITICE. ATENTIE LA CALITATEA LUCRARILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.