spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

VIDEO | Traficanții de droguri de la Huși, prinși de ofițerii DIICOT! Celor care nu au vrut să dea drumul mascaților, le-au fost sparte ușile cu „berbecul” (FOTO)

- Advertisement -

ARESTAȚI… Patru dintre indivizii din municipiul Huși, vizați de perchezițiile făcute de ofițerii antidrog și trupele de mascați, au fost arestați preventiv. Alte două persoane au fost puse sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. În locuințele unora dintre ei, mascații au pătruns spărgând ușile, iar în interior au găsit droguri, cântare și alte ustensile folosite la comercializarea substanțelor interzise, dar și bani provenind din activitatea ilegală. Sumele făcute de traficanți nu erau deloc de neglijat, întrucât, spun anchetatorii, drogurile erau vândute cu sume variind între 80 lei și 500 lei.

„La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracțională a 6 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, toate în formă continuată. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie 2022 – aprilie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, acestea ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de canabis, 3CMC (substanță sub formă de cristal), comprimate ecstasy și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, către consumatori din județul Vaslui, cu sume cuprinse între 80 și 500 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Patru indivizi arestați și alte două persoane, puse sub control judiciar

În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate în municipiul Huși, județul Vaslui, și în județele Galați și Ilfov, au fost descoperite și ridicate aproximativ 80 de grame de canabis (o parte din cantitate fiind porționată și ambalată pentru comercializare), 39 de comprimate de ecstasy, o cantitate de cocaină, 27 de grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe grindere, cântare electronice de mare precizie, 2 arme, 24.900 de lei și 825 de euro, 16 terminale mobile, 18 cartele SIM, precum și alte mijloace de probă. „La data de 28 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea celor 4 persoane și plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru alte 2 persoane. Ulterior, la data de 29 aprilie 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a celor 4 persoane reținute, pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui.

Acțiunea a fost una amplă, sprijinită de anchetatori și forțe speciale din Vaslui Iași, Galați și Ilfov

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. „Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Iași și Galați, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și Galați, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al echipelor canine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Direcției Regionale Vamale Galați. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Si pina la urma… proaspatul casatorit cu ruda reprezentantilor rromilor din Husi Daniel Vasile -cica trimis de Bucuresti.. chiar nunare nici o vina? Mai scormoniti si ve ti vedea

  2. Săi dam la muie lui Tov.col.r Retardatul Chelaru Vasile , cel care ne suge pula cu Geanina Lăcrămioara care suge si ea cara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.