11.4 C
Vaslui
26-mart.-2023

VIDEO | Un microbuz din Vaslui, în cursa morții în Ungaria: două vieți curmate și nouă oameni răniți în urma unui accident înfiorător!

- Advertisement -
ACCIDENT… Impactul cu tractorul și cu duba a fost devastator și a transformat microbuzul condus de Ovidiu Onofrei (foto medalion) într- grămadă de fiare.

DEVASTATOR… Două persoane au decedat într-un accident în care a fost implicat un microbuz românesc și alte două vehicule, pe DN 42 din Ungaria, la 20 de kilometri distanță de Oradea. Microbuzul, înmatriculat în județul Vaslui, era condus de Ovidiu Onofrei, în vârstă de 40 de ani, din comuna Todirești. Acesta făcea curse regulate România-Anglia, iar duminică se întorcea acasă, împreună cu alți șase pasageri. Pe raza localității Berettyoujfalu, conducătorul microbuzului s-a trezit pur și simplu cu un tractor în față, care nu era semnalizat corespunzător. Pentru a evita impactul, vasluianul a tras stânga de volan și a intrat pe contrasens, izbindu-se frontal de o dubă care venea din față. În urma impactului, două persoane au decedat pe loc. Este vorba despre Ioan D., în vârstă de 56 de ani, din județul Vaslui și de pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al dubei. Conducătorul auto al microbuzului a fost internat cu răni grave la Spitalul din localitatea Berettyoujfalu.Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vulturesti, în vârstă de 30 ani și o femeie din Vaslui (31 ani), care era împreună cu copilul. Femeia și minorul au suferit leziuni la craniu și la membrele inferioare și au fost transportați la spitalul din Kenezy din Debrecen, alte două la spitalul din Karcag, iar cinci la spitalul din Berettyoujfalu.

Unul dintre cei mai apreciați transportatori din județul Vaslui, Ovidiu își făcuse un nume în rândul românilor plecați în străinătate, datorită profesionalismului și punctualității sale. Vasluianul era unica punte de legătură a multor vasluieni plecați peste hotare cu cei de acasă. De fiecare dată pornea cu microbuzul încărcat cu pachete spre Anglia și la fel se întorcea. Săptămâna trecută, a făcut cumătria fetiței sale, iar cursa aceasta era prima pe care o făcea după petrecerea celei mici. Duminică dimineața, în jurul orei 4:00, în timp ce venea spre România, microbuzul condus de Ovidiu a fost implicat într-un grav accident în Ungaria, pe DN 42, în dreptul localității Berettyoujfalu.Potrivit polițiștilor maghiari, un tractor nesemnalizat corespunzător, cu o rolă uriașă de furtun atașată în spate, a ieșit de pe un drum lăturalnic pe drumul național, deși circulația unor astfel de vehicule este interzisă pe șoșeaua respectivă. Din cauza acelei role de furtun, care acoperea luminile din spate, Ovidiu a văzut tractorul prea târziu. A încercat să evite impactul, trăgând stânga de volan. A lovit remorcherul tractorului, apoi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal de o dubă. În urma impactului, două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre Ioan D. în vârstă de 56 de ani din județul Vaslui, și un bărbat aflat pe scaunul din dreapta față a dubei cu care microbuzul s-a ciocnit. Ambulanțele au preluat de la fața locului opt răniți grav și unul ușor. Două victime, un copil și mama lui, aveau leziuni la craniu și au fost transportate la spitalul din Kenézy- Debrecen, alte două la spitalul din Karcag, iar cinci la spitalul din Berettyoujfalu. După ce au contactat ambasada din Ungaria, autoritățile românești au ieșit ieri cu un prim comunicat despre accidentul produs pe DN 42, făcând referire doar la victimele de cetățenie română. “În dimineața zilei de duminică, ora 03.56, pe raza județului Hajdu – Bihar din Ungaria (la o distanță de circa 20 km de Oradea) a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autovehicul Ford Transit, soldat cu un bărbat decedat și rănirea altor 6 persoane, printre care și conducătorul auto. Acesta a fost identificat în persoana numitului Onofrei Ovidiu (40 ani) din comuna Todirești, care este internat cu răni grave la Spitalul din localitatea Berettyoujfalu din Ungaria. Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vulturesti (30 ani) și o femeie din Vaslui (31 ani) – se pare că era cu minorul. Alte două persoane ar fi din județul Iași, iar cu privire la una nu s-a aflat de unde este”. Aseară, la închiderea ediției ziarului, autoritățile încă făceau demersuri pentru informarea familiilor, atât a persoanei decedate cât și a răniților, de pe raza județului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.