VIDEO/ „Unire nu va fi”. Un individ a dat foc la harta României Mari pe malul Prutului, în semn de protest faţă de vizita lui Iohannis la Chişinău

Mihail Ahremţev, un cetăţean al Republicii Moldova care susţine că este liderul unui partid politic, a mers pe malul Prutului pentru a da foc hărţii României Mari. Acesta susţine că gestul său este formă de protest faţă de vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău.

Într-un mesaj video publicat pe YouTube, intitulat „Unire nu va fi”, Mihail Ahremţev ţine un discurs în limba rusă, în care aduce mai multe acuzaţii la adresa României, după care dă foc hărţii României Mari, pe care însă era inscripţionat „Mare Romănia”, în loc de ”România Mare”, semn că cetăţeanul respectiv cunoaşte mai bine limba rusă decât româna.  „În 1941, armata fascistă şi batalioanele române au venit aici în căutarea de noi teritorii. Unire – încercau să ne convingă ei; Fascism şi genocid – susţinem noi”, a spus Ahremţev. Nici noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a scăpat de criticile individului. Acesta a declarat că „oamenii cu două cetăţenii şi-au ales un preşedinte cetăţean al României”.

Citeste mai mult: adev.ro/qm3zyy
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ