spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
09-mai-2024

VIDEO | Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui, devastată de un pacient cu probleme (FOTO)

- Advertisement -
DISTRUGERI… Pacientul aflat în stare de agitație a distrus tot ce i-a ieșit în cale: aparatura medicală, monitoare și sute de fiole cu soluții injectabile.

SCANDAL…. Scene incredibile au avut loc în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Un pacient agresiv, în vârstă de 35 de ani, a devastat salonul, distrugând aparatura medicală, dar și monitorul unui calculator. Bărbatul fusese adus cu ambulanța de la domiciliul său din localitatea Corni-Albești, după un episod de automutilare, iar după ce a intrat pe ușa UPU s-a răzbunat pe tot ce i-a căzut în cale. Conducerea unității sanitare spune că nu e prima dată când pacienți recalcitranți fac probleme cadrelor medicale, însă incidentul de zilele trecute este cel mai grav din ultimii ani.

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru care au fost depuse proiecte și s-a așteptat finanțare cu anii, a fost distrusă în câteva secunde, sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Vinovat, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Corni Albești, care a fost preluat de acasă de o ambulanță și transportat la spital după ce s-a automutilat cu un ciocan. Pacientul a devenit și mai agitat în Unitatea de Primiri Urgențe, până a fost potolit cu ajutorul polițiștilor și jandarmilor. Până să ajungă oamenii legii la spital, bărbatul a reușit să distrugă o serie de echipamente medicale. “ Vorbim de două electrocardiografe, un monitor de calculator, o imprimantă multifuncțională și sute de fiole de medicație. Pacientul a fost calmat ulterior de asistente și infirmieri, au fost chemați jandarmii și polițiștii și a fost transferat la secția Psihiatrie”, a declarat Ana Rinder, managera spitalului. Potrivit acesteia, de-a lungul timpului au mai fost pacienți care au creat probleme personalului UPU, însă incidentul de sâmbătă este cel mai grav din ultimii ani. Conducerea unității sanitare încearcă să estimeze paguba produsă de pacientul recalcitrant. În acest sens, a fost solicitat deja firmei de echipamente medicale un deviz de reparații, pentru a se stabili o valoare cât mai exactă a prejudiciului. Spitalul Județean de Urgență Vaslui va face o plângere pentru distrugere și, cel mai probabil, se va constitui parte civilă în acest caz și asta pentru că mare parte din mobilierul și echipamentele salonului au fost distruse de bărbatul agresiv. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

Medicina de urgență, cea mai expusă agresiunilor din partea pacienților

Din nefericire, cazuri precum cel petrecut zilele trecute la Spitalul Județean de Urgență Vaslui se întâlnesc tot mai des în unitățile sanitare din țară, lucru confirmat și de un sondaj făcut de Colegiul Medicilor în 21 de spitale cu Unități de Primiri Urgențe. La întrebarea: “Cat de frecvent va confruntați cu atitudini agresive ale pacienților sau ale însoțitorilor acestora?” (cu cinci variante de raspuns prestabilite), 22% dintre cadrele medicale au declarat că se confruntă frecvent, 36% uneori, 19% rar, 19% foarte rar și doar 3% niciodată. Participanții la cercetare au fost, de asemenea, solicitați să descrie tipul de agresiune cu care s-au confruntat în timpul programului de lucru pe parcursul ultimilor patru ani; 85% au declarat că s-au confruntat cu agresiuni verbale și 10% cu agresiuni fizice. Dintre specialitățile medicale în care s-au produs aceste agresiuni fizice, pe primul loc se află medicina de urgență, cu cele mai multe dintre incidente – 34%, psihiatria 29%, chirurgia plastică și reparatorie 9%, respectiv câte 3,6% în cardiologie, medicina interna și terapie intensivă și, la niveluri mai mici, în celelalte specialitati din cele 39 în care activează medicii participanți. Participanții au fost întrebați dacă au cunoștință despre acte de violența fizică suferite de colegi de serviciu sau de breaslă; mai mult de jumatate au răspuns pozitiv. În ceea ce privește aprecierile asupra evoluției în timp a frecvenței agresiunilor, opiniile potrivit cărora violența este în creștere prevalează. La solicitarea de a încadra tipul agresiunii cu care s-au confruntat, 62% au răspuns că s-au confruntat cu agresiuni verbale sub formă de injurii, 67% s-au confruntat cu agresiuni verbale sub formă de amenințări, 6,8% au suferit lovituri și/sau răniri, 25% intrare cu forța în cabinet, 1,9% hărțuire sexuală și 1,5% o altă formă de agresare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Ești un funcționar public împuțit Vasile..
    Un lipitor de afișe, un pupincurist în cur, o beizadea…
    Partidul Social De Câcat a distrus școlile profesionale și sistemul de învățământ romanesc… Madam Abramburica de 3 ori ministareasă a învățământului… Marș Vasile, analfabetule!!!

  2. Pai dacă era recalcitrant din salvare, cum de nu s-au luat masuri pana a avea acces la toată aparatura??? Aici e ceva putred la mijloc….
    Și da…… cum e posibil ca unii sa cotizeze fooooarte mult la sănătate, iar atunci când au nevoie…. ghinion, iar alții, trântori necotizanti, bețivi ordinari, etc, beneficiază în secunda doi de servicii medicale?!? Păcat de tara asta!

  3. da, eventual sa construim cate un mini spital pentru neasigurati…. hai in plm sa lucram odata la educatie ca asta rezolva totul…. suntem un popor de cocalari, needucati si ipocriti, lasi si oameni fara cuvant… si da am generalizat ca asa sunt majoritatea.

  4. Trebuie urgent schimbate procedurile de admisie in spital: separati asiguratii de neasigurati, cei neasigurati sa beneficieze de servicii separat. Nu este corect ca un asigurat care a cotizat toata viata sa stea sa astepte cu toti betivii, batausii si boschetarii care nu au dat un leu la sanatate, ba mai si distrug ce fac altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.