21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

VIDEO | Vasluiul a devenit patria piromanilor de mașini: al doilea incendiu provocat în decurs de câteva luni (FOTO)

FOC… Pompierii au intervenit la caz cu două autospeciale, iar după aproximativ o oră au reușit să stingă incendiul.

CU REPETIȚIE… O rulotă parcată în suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui s-a făcut scrum, sâmbătă seara, existând riscul ca focul să se extindă și la trei locuințe din apropiere. Pompierii vorbesc în acest caz despre un foc pus în spațiu deschis. Este al doilea incident de acest gen, după ce în luna septembrie a acestui an, un Porsche Cayenne a ars precum o torță pe strada Decebal din Vaslui, piromanul fiind prins câteva zile mai târziu.

Alarma, în cazul rulotei, a fost dată imediat după lăsarea serii șI, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Cei care au sunat la 112 au fost localnicii, care s-au speriat de flăcările înalte. Aceștia știau că în rulota respectivă locuiește o persoană, motiv pentru care au solicitat și alocarea unui echipaj medical. Pompierii au intervenit la caz cu două autospeciale, iar după aproximativ o oră au reușit să stingă incendiul. “Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o rulotă amplasată în cartierului Moara Grecilor, municipiul Vaslui. Întrucât era posibil ca în incendiu să fie surprinsă o persoană, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță SMURD tip C1. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la o rulotă și exista pericolul de extindere la alte trei locuințe. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția proprietăților învecinate. Nu au fost înregistrate victime, proprietăților rulotei fiind plecat din zonă. Rulota a fost mistuită de flăcări. Pe lângă rulotă, incendiul a distrus vegetația uscată și pomii plantați pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați. Au fost salvate locuințele din apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. Potrivit surselor noastre, incendiul a avut loc pe strada Ghiocelului din Moara Grecilor, la aproximativ 50 m distanță de cimitir. Rulota respectivă era închiriată unui bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani care locuia în ea după ce a rămas fără locuință. Sâmbătă seara, acesta a ieșit afară pentru a găti ceva la grătar, iar vântul puternic a direcționat flăcările spre rulotă, pe care a făcut-o scrum. Din cauza materialelor inflamabile și a temperaturii ridicate, din rulotă nu au mai rămas decât porțiuni din șasiu. După ce a văzut ce incendiu a provocat, bărbatul a dat bir cu fugiții, nefiind găsit la fața locului de polițiști și pompieri.

Al doilea incendiu în decurs de doar două luni

În luna septembrie a acestui an, pompierii vasluieni au avut un incident asemănător celui de la Moara Grecilor, după ce un autoturism Porsche, parcat lângă blocul 375 de pe strada Decebal, s-a făcut scrum în urma unui foc pus intenționat. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul autoturismului și se extinsese la termoizolația imobilului din apropiere. Pompierii militari au acționat imediat, iar după zece minute incendiul a fost lichidat. Autoturismul a fost distrus în proporție de aproximativ 70 la sută. Mai mult decât atât, în urma incendiului, o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați din fațada și termoizolația blocului a fost degradată. Polițiștii au deschis o anchetă și au luat  în calcul toate variantele posibile, inclusiv o mână criminală, drept dovadă, făptașul a fost prins câteva zile mai târziu. Mașina aparținea unei femei din municipiul Vaslui, stabilită  în Italia. Fratele proprietarei s-a plimbat însă cu autoturismul de lux și a stârnit invidia vecinului piroman. Cei doi bărbați s-au certat într-un bar, s-au jignit, iar de aici nu a fost decât un pas până la răzbunarea în stil mafiot.  “În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, s-a stabilit faptul că pe fondul unui conflict spontan avut anterior cu apelantul, la un local de alimentație publică, bărbatul în vârstă de 34 din ani ar fi incendiat autoturismul parcat în fața domiciliului persoanei vătămate. În urma incendiului, autoturismul a fost distrus în proporție de 75%, totodată fiind cauzate avarii și la fațada blocului unde s-a produs incendiul. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este estimat la 35.000 lei”, declara, luna trecută, reprezentantul IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here