spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

VIDEO | Vești noi de la Varianta Ocolitoare a Bârladului, transmise direct cu… drona!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
ÎNCĂ SUNT ȘANSE… Se lucrează non – stop, iar firma Concelex București mai are încă șanse să finalizeze VO a Bârladului până la 1 Decembrie a.c.!

NOUTĂȚI… AERIENE… Ștefan Liviu Stanciu, din Iași, a filmat cu drona, pe una dintre cele mai importante centuri pentru regiunea noastră: Varianta Ocolitoare Bârlad. Deși era sâmbătă, 6 mai a.c., Concelex avea cîțiva muncitori pe șantier. Nu foarte mulți însă. “Au tot fost schimbări de contractori/subcontractori, redenumiri, schimbări de asocieri, nici nu mai e clar cine construiește acolo, dar din păcate CESTRIN (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică) raportează încă sub 50% progresul în șantier”, a precizat Ștefan Lucian Stanciu.


(Filmare realizată de Ștefan Liviu Stanciu)

Ștefan Liviu Stanciu a făcut și o observațire foarte pertinentă, precizând cât de importantă este VO Bârlad pentru zona de nord – est. „Probabil A7 va fi gata până la Focșani înainte de VO Bârlad, dar până vom avea Autostradă sau Drum Expres de la Focșani spre Podul Brăila – Jijila vom continua să mergem spre litoral pe DN24, adică prin Bârlad. VO Bârlad ne va salva câteva zeci de minute de trafic urban în momentul în care va fi finalizată, prin urmare deservește direct toate județele de la nord-est (Vaslui, Iași, Botoșani)”, a mai precizat Ștefan Liviu Stanciu.

Vă reamintim că de la începutul lunii aprilie, mai precis pe data de 10, pe Varianta Ocolitoare a Bârladului s-a lucrat intens, mai bine spus non-stop! Ceea ce vă putem prezenta acum, sunt doar câteva dintre lucrările realizate în cadrul acestui proiect de importanță strategică în regiunea noastră. Iată ce ne-a prezentat Concelex, firma care execută lucrarea, atunci. Iată ce s- executat până acum:

 • -Cofrare și turnare șapă de egalizare peste grinzi. Poziție Km. 7 + 570;
 • -Cofrare și turnare pereu din beton dintre aripi. Poziție Km. 7 + 570;
 • -Cofrare și turnare pereu amenajare. Poziție Km. 0 + 735;
 • -S-a finalizat montarea grinzilor peste deschiderea nr. 4. Pozitie Poziție 0 +405;
 • -Cofrarea pereului de beton dintre aripi. Poziție Km. 9 + 240;
 • -Cofrare pentru betonul de protecție a hidroizolatiei. Pregătirea terenului și cofrarea acestuia pentru pereul dintre aripi. Poziție Km. 9 + 795;
 • -Montaj grinzi peste deschiderea nr. 4 (între pila 3 și pila 4), deschiderea nr. 5 (între pila 4 și pila 5) și deschiderea nr. 6 (între pila 5 și culeea nr. 2). Pod Cf 1, poziția km 0 + 405;
 • -Turnarea pereului dintre aripi. Poziție Km. 9 +240;
 • -Umpluturi pământ deviere Dn 24, poziția km. 65 + 240 la 65 + 560;
 • -Umpluturi pământ rampă culeea nr. 1, pod Cf 1, poziția km. 0 + 150 la 0 + 230
 • -Umpluturi pământ rampă culeea nr. 2, pod Cf 1, pozitia km. 0 + 500 la km. 0 + 700
 • -Umpluturi pământ rampă culeea nr. 2, pod Cf 2, pozitia km. 6 + 700 la km 6 + 900.

Continuăm să menținem ridicate calitatea și eficiența lucrărilor executate. Vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor și cu fotografii de la fața locului”, au precizat cei din Concelex care execută lucrarea cu o viteză uluitoare. Muncitorii Concelex lucrează non stop, pentru că din spate nu-i mână decât dorința de a respecta termenele de execuție! Acum puteți vedea pe site-ul ziarului nostru www.vremeanoua.ro un film din drona lui Ștefan Liviu Stanciu, unde puteți remarca exact cum stau lucrările la Varianta Ocolitoare a Bârladului!

Vă mai reamintim că Varianta Ocolitoare Bârlad are lungimea de 11,28 km, iar lucrările sunt prevăzute să fie încheiate la 1 Decembrie din acest an. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2020, iar în luna noiembrie a anului trecut stadiul fizic ajunsese de 44,25% (cel financiar la 46,20%). După aproape un an de zile de blocaj pe acest șantier (2021-2022), începând din luna august 2022, firma Concelex a preluat șantierul. „Dacă se menține cel puțin acest ritm și nu vor interveni evenimente neprevăzute, atunci această VO a municipiului Bârlad va fi inaugurată la 1 decembrie 2023, așa cum a afirmat constructorul”, a declarat în luna aprilie, cu ocazia unei vizite de lucru ing. Cătălin Urtoi, din Iași, președintele CA al CNIR și consilierul personal al ministrului transportului Sorin Grindeanu. Proiectul prevede realizarea a 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersectii, 24 de podete si două parcări de scurtă durată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Cezara ,sa I spui la seful tau ca fac ceva pe mana cu care mi a sters comentariul de la articolul de promovare a lui popica si femeisa cu elicopterul lor ,da ati auzit bine si a luat Grasu de popica elicopter si nu e farsa iar ziarul vostru ai face reclama .Are bani de va cumpara pe toti ? Sunteti la fel de penibili ca si ei si familia lor cu emil savin si ginerele lui care a omorat un om calacandu l cu masina .Emil savinnn care are contracte cu statul si are milioaneee de euro de se duce popica si femeia sa in vacante de lux .Monte carlo ,dubai etc .vedeti pe facebook ul duduiei lui popica cata opulenta si bogatie de te crucesti…Sa luati bani murdari in continuare va doresc

 2. Pe pariu ca va mai dura pe putin 5 ani? Asta, daca se va termina vreodata si nu va fi lasata in paragina „din lipsa fondurilor” ciordite intre timp.

  • …ori din cauza ca se vor descoperi niste cuiburi de lilieci, broaste, ursi, lei, tigri bengalezi sau ceva relicve de pe vremea lui Genghis Han al Mongoliei (nu conteaza numele, inportant e sa sune frumos), chestii din astea… „importante, dom’le, care trebuie protejate”!! 😀 Drept urmare, vor trebui intocmite alte studii de fezabilitate, planuri, organizate alte licitatii care se vor contesta pana la Calendele grecesti, cumparate alte terenuri etc. Toate astea are vor costa alti bani, de vreo 10 ori mai multi, care, de asemenea, se vor ciordi.
   Iar, la final, se va gasi si fesul lui Burebista si se va decide sa se faca un muzeu pe traseul centurii, ca sa ne culturalizeze la maxim pe toti.
   Si, astfel, vom ramane cu centura de… castitate a puliticienilor nostri curati ca lacrima.

   • Erata – eroare de tastatura: „important”. Sa nu creada lumea ca-s vreunul dintre analfabetii retardati din „clasa conducatoare”.

 3. Vo va fi gata candva! Baaa de ce ai distrus orasul Barlad de nu se mai respecta nici o regula rutuera , de bun simtt !-ai distrus efectiv!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.