0.3 C
Vaslui
31-ian.-2023

VIDEO | Zmeii de la Primăria Poienești au devenit “mielușei” și se plâng că sunt bătuți de “avertizorul de integritate” (FOTO)

- Advertisement -
SOARTA… Primarul Nelu Garagață a ajuns zile grele. Cică ar fi fost “bătut” de angajată, căreia timp de doi ani, acesta i-a făcut zile fripte și a și dat-o afară de două ori

SCANDAL… S-a întors roata la Poienești. Iată că a venit și ziua în care “lupii a fost mâncați de-o oaie”. Este vorba de cazul Anei Maria Crețu, ofițerul de stare civilă care de doi ani ani de zile trece prin iad, pentru că a avut curaj să dezvăluie fapte de corupție care se petrec în instituția asa, comise chiar de primarul Caragață. Acum, aceasta este acuzată că l-a lovit pe primar cu ușa în cap. Și secretara primăriei se plânge că a fost la rându-i lovită și împinsă într-un perete. Pentru a fi mai convingătoare, cele două persoane și-au scos certificate de la Medicina Legală. Toate acestea ar fi apărut după ce Ana Maria Crețu, timp de doi ani, a fost victima unui bullying în formă continuată. Ziarul nostru a prezentat pe larg cazul acestei angajate, din momentul în care a fost destituită de două ori prin restructurarea postului de ofițer al Stării Civile (în martie 2021), până când a câștigat în instanță și a trebuit să fie repusă înapoi în funcție. Ziarul Vremea Nouă a mai prezentat și modul în care această angajată a fost supusă la tot felul de corecții și constrângeri. I-au scos până și chederele de la geamul termopan pentru a se face frig în birou. Acum, “lupii” din Primăria Poienești spun despre Ana Maria Crețu, care între timp a căpătat și statut de avertizor de integritate, că a devenit o persoană coruptă, violentă, cu care nu se mai poate lucra. Din acest motiv am folosit sintagma “lupul mâncat de oaie”. Iată ce susține secretara comunei, care ne-a pus la dispoziție si o filmare, luată de pe camerele de supraveghere ale Primăriei: a oficiat o căsătorie înainte ca “mireasa” să ajungă la vârsta majoratului. În replică, Ana Maria Crețu spune că tensiunea în Primărie a crescut din nou, fiindcă a aflat că aceasta vrea să candideze peste doi ani la funcția de primar.

După ce în trecut primarul Nelu Caragață dădea dispoziție angajaților să-l susțină în conflictul cu Ana Maria Crețu și țesea împreună cu aceștia planuri diabolice, acum acesta se plânge că a fost lovit și intimidat: “Eram într-un birou cu un coleg din primărie și a intrat peste noi (n.r. Ana Maria Crețu). I-am cerut să aștepte să termin discuția cu colegul și apoi să văd ce problemă are. A ieșit din birou și m-am ridicat, după ea, să închid ușa. În acel moment, a lovit ușa cu piciorul și ușa m-a lovit în frunte (n.r. pe filmarea pusă la dispoziție se vede cum aceasta oprește ușa de la biroul primarului cu piciorul, dar nu atât de brusc încât să producă o așa traumă).

Înregistrările camerelor de supraveghere surprind momentul în care Ana Maria Crețu lovește, cu călcâiul, ușa biroului.

Nu a reacționat nici într-un fel și și-a văzut de treburile ei. Și nu este prima dată când se întâmplă să-și agreseze colegii de serviciu sau pe mine. Tot aparatul de specialitate a ajuns să fie jignit, umilit și hărțuit de doamna Ana Maria Crețu. Îmi amintesc că, de exemplu, anul trecut, i-am cerut o notă explicativă legat de faptul că nu respectă programul de lucru. Mi-a răspuns că a ieșit din primărie că i-a venit menstruația și a plecat să-și ia tampoane igienice”. Acum, edilul se vede cu mâinile legate, după ce în 2021 era zmeu și a dat-o afară din serviciu.

Secretara primăriei, pălmuită de Ana Maria Crețu

Pe înregistrările camerelor de supraveghere se observă doar faptul că Ana Maria Crețu pune mâna sau o lovește peste umăr pe secretara primăriei Poienești

Nu doar edilul Caragață se dă drept victima ofițerului de Stare Civilă, ci și Cecilia Ciobanu, secretarul general al Primăriei Poienești. Aceasta povestește că a ajuns într-o situație de conflict cu colega ei pentru că i-a cerut să respecte legislația în vigoare. “Totul a pornit după ce, pe adresa primăriei a venit o cerere de la Direcția Județeană de Evidență a Populației Galați prin care ni se cerea eliberarea Anexei 77 cu privire la transcrierea unui act de naștere care, probabil, nu a fost eliberată la timp. A venit și mi-a spus că este nevoie de un dosar din arhivă pentru a răspunde. I-am spus că este nevoie de o cerere pentru a i se preda dosarul din arhivă. A refuzat să facă lucrul acesta. A venit a doua sau a treia zi și a făcut aceeași cerere. I-am explicat, încă o dată, că este nevoie de o cerere scrisă pentru a scoate documentele din arhivă și, din nou, a refuzat. A început să ridice tonul la mine, așa că am ieșit din birou și am mers în biroul contabilei. A venit după mine, așa că am ieșit și din biroul contabilului și am plecat în biroul meu. Între timp, colega noastră a intrat în biroul primarului și a purtat o discuție cu acesta, cu ușa deschisă. Primarul i-a spus același lucru, să facă o cerere scrisă pentru eliberarea dosarului din arhivă. A ieșit din birou și a venit direct spre mine. Când am văzut-o că vine spre mine, m-am ridicat în picioare. A venit până aproape de mine. Am ridicat mâna și i-am cerut să păstreze distanța. S-a apropiat de mine și m-a împins în perete. M-am retras și am vrut să intru în biroul meu. M-a ajuns din urmă și mi-a dat două palme peste spate. Râzând, mi-a spus că am o scamă pe mine. După acest episod am făcut plângere penală dar, până acum, nu am primit niciun fel de răspuns”, spune și secretarul general al Primăriei Poienești.

Acuzații de încălcare a legii la adresa Anei Maria Crețu

Pe lângă aceste acuzații ale lupilor din Primăria Poienești, ofițerul de stare civilă mai este acuzată și de încălcarea legislației în vigoare. Una dintre acuzații este legată de oficierea unei căsătorii în care “mireasa” nu ar fi împlinit vârsta majoratului. “În 2019 a fost oficiată această căsătorie dintre un tânăr din comuna noastră și o fată din Republica Moldova. Problema e legată de faptul că, în momentul oficierii căsătoriei, fata avea 17 ani și 11 luni și nu ajunsese, încă, la vârsta majoratului. La controlul celor de la Direcția Județeană a Evidenței Populației s-a stabilit că, la dosar, ar fi existat o declarție a mamei și că această căsătorie a fost oficiată pentru că fata era gravidă în luna a 9-a și că mai avea 20 de zile până la vârsta majoratului și că și-a dorit ca, pe certificatul de naștere al copilului, să apară numele tatălui”, povestește Nelu Caragață. De asemenea, acesta spune că angajata Primăriei Poienești și-a asumat și alte roluri, chiar dacă nu a existat niciodată o delegație a primarului în acest sens. Unul din roluri este acela că a validat o recepție a unor lucrări private chiar dacă nu avea acest drept. “Am aflat de lucru acesta abia când cei de la ISU au venit în control și ne-au cerut apoi să facem câteva verificări. Așa am aflat că a fost făcută recepția chiar dacă construcția nu corespundea cu proiectul”, spune Nelu Caragață.

Ana Maria Crețu recunoaște conflictul cu secretara primăriei, dar prezintă o cu totul altă versiune a scandalului

Ana Maria Crețu

DECLARAȚIE… Ana Maria Crețu are o cu totul altă versiune despre ce s-a întâmplat în acele imagini pe care secretara comunei le-a pus la dispoziția presei. Aceasta spune că la rându-i poartă un echipament de filmat tot timpul asupra ei, pentru a se proteja și că în aceste imagini se vede clar că nu a lovit-o pe secretară, ci doar s-a făcut că-i ia o scamă de pe umăr: “Există o plângere penală și am depus, la instanță, probe în acest sens. Doamna secretară s-a bazat pe înregistrările camerelor de supraveghere ale instituției, dar nu știa că și eu port asupra mea un dispozitiv de înregistrare audio-video. Așa că ambele înregistrări sunt depuse la dosar și vom vedea ce soluție vor da judecătorii. Cât despre faptul că am lovit-o, asta nu e chiar adevărat. De fapt, am râs de ea și i-am spus că are o scamă pe umăr. Și este adevărat că între mine și ea există o stare conflictuală generată de mai multe probleme. Una dintre ele este legată de evaluările făcute privind activitatea mea din primărie, notate cu satisfăcător sau nesatisfăcător și care au fost contestate de mine. I-am cerut inclusiv o comisie externă pentru evaluare, dar am fost refuzată. Un alt motiv este legat de acea Anexă 77 pentru care am avut nevoie de un dosar din arhivă și pe care nu mi l-a dat și mi-a spus să fac, în scris, o cerere, pentru eliberarea lui, chiar dacă acel certificat a fost eliberat în perioada în care dumneaei avea atribuțiuni de ofițer de stare civilă”, spune Ana Maria Crețu. Aceasta ne-a explicat și ce s-a întâmplat cu acea căsătorie, în care miresei îi mai trebuiau 20 de zile până să facă 18 ani. Dar această poveste, în numărul de mâine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Aceasta femeie, nu este femeie, este un drac .Daca fostul sot, preot , nu a reusit sa o aduca pe calea cea buna, inseamna ca madam are mari probleme la „mansarda”. De rautatea ei ,sotul a preferat sa divorteze, sa-si piarda serviciul de preot, sa-si ia copii si sa se mute in alt oras. Carcotasa plateste pensie alimentara la copii, daca era popa vinovat platea el. Pe unde a fost angajata, madam a creeat numai conflicte, a trecut prin 4- 5 primarii…Cand a lucrat la primaria Ivanesti {adusa cu pile), a intrat in conflict cu primarul Novac, primarul micut de statura, madam ditamai huiduma, la alergat o zi intreaga pe dupa o masa ca sa-l stranga de gat.., noroc ca a prins usa deschisa si primarul dus a fost….

  2. Acest primar garagata este o scursura a societății românești postdecembriste, un jeg, un zero barat, dar un hot și un mincinos de prima clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.