8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Videochat și munca de acasă. Ce spun oamenii din această industrie despre perioada carantinei

- Advertisement -

Timp de două luni, românii au trebuit să suporte măsuri dure de izolare, din cauza epidemiei de coronavirus. La fel s-a întâmplat însă și în multe alte țări din lume. Iar acest lucru a lovit puternic în forța de muncă. Cum a fost însă în videochat? Am vorbit cu oameni din industrie pentru a afla dacă lucrurile s-au schimbat semnificativ.

Când România a intrat în stare de urgență, din Statele Unite ale Americii au venit vești despre industria de videochat. Semnalul era clar: cererea pentru aceste servicii a explodat. Doar că estimarea a pornit de la un model care folosea platforma OnlyFans. Tehnic, aceasta nu e pentru videochat, ci e un mediu în care oamenii se abonează contracost la contul modelului și acesta publică video și foto mai mult sau mai puțin nude. O altă femeie a spus că a reușit să câștige circa 1.700 de dolari într-o săptămână, o creștere cu vreo 70% a veniturilor. În fine, astea-s cazuri singulare și vin din străinătate. Dar România, după cum probabil ai tot auzit în ultimii ani, e capitala europeană a videochatului. Așa că am mers direct la sursă pentru informații.

Încasările au crescut cu 40%

Maria Boroghină, manager operațional Best Studios, unul dintre cele mai mari studiouri de videochat din România, mi-a spus că încă de la începutul pandemiei a crescut semnificativ cererea pentru servicii de videochat.

„Față de rețelele sociale sau întâlnirile de grup pe Zoom sau Skype, la videochat ai contact direct și intim cu cealaltă persoană. Sunt puține platformele unde poți socializa ca la videochat”, mi-a explicat Maria.

În prima lună a crizei medicale, încasările globale înregistrate prin LiveJasmin au crescut cu 40%. Aceasta e platforma internațională pe care o folosesc și modelele de la Best Studios.

„Membrii petrec din ce în ce mai mult timp pe site, plus că sunt foarte mulți membrii noi care au nevoie de interacțiune”, a rezumat Maria cererea din perioada asta.

În ceea ce privește banii pentru modele, încasările celor care activau de ceva timp în industria asta au crescut cu până la 50%. Interesant e că cele noi, care au început în perioada asta, au făcut mai mulți bani decât modelele noi care începeau înainte de pandemie. Iar interviurile pentru modelele noi au fost susținute pe Skype sau WhatsApp.

„În perioada asta am avut cu 130% mai multe interviuri și-o creștere cu circa 50% a angajărilor”, spune Maria Boroghină. În ciuda statisticilor din afară sau din România, nu a fost o perioadă perfectă pentru toată lumea. …https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23999614-videochat-romania-timpul-epidemiei-coronavirus.htm

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.