spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Vidineac a scãpat de arestul preventiv

- Advertisement -

DECIZIE…Dupã aproape jumãtate de an petrecut în spatele gratiilor, vasluianul Flavian Vidineac se poate bucura de putinã libertate. Si asta dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au decis înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, pe o perioadã de 30 de zile. Instanta i-a pus în vedere tânãrului faptul cã încãlcarea unor obligatii îl pot trimite înapoi dupã gratii, în arest preventiv. Vidineac a fost arestat în iulie anul trecut, dupã ce o tânãrã de 17 ani l-a acuzat de viol si tâlhãrie. Conform anchetatorilor, acesta si-a acostat victima în timp ce se îndrepta spre casã. A tras-o în spatele blocului si a obligat-o sã întretinã raporturi sexuale cu el. Supãrat cã fata s-a opus, Vidineac si-a târât apoi victima în scara unui bloc. Acolo, spun anchetatorii, tânãra de 17 ani a fost scuipatã, umilitã si supusã la perversiuni sexuale. Scãpatã din mâinile cãlãului, fata a anuntat autoritãtile si, în scurt timp, violatorul a ajuns în arestul politiei vasluiene.

În sfârsit au venit si vestile bune pentru Flavian Vidineac, vasluianul arestat anul trecut dupã ce ar fi violat o tânãrã de 17 ani. Dupã aproximativ jumãtate de an petrecutã în arest preventiv, Vidineac a fost lãsat acasã, în arest la domiciliu, de cãtre magistratii Tribunalului Vaslui. În schimb, instanta i-a pus în vedere inculpatului faptul cã riscã sã se întoarcã dupã gratii dacã nu va respecta o serie de obligatii, inclusiv acelea de a nu lua legãtura cu victima sau cu martorii din dosar. Vidineac a ajuns în arest acuzat de viol si tâlhãrie dupã ce la sfârsitul lunii iulie a luat cu forta o tânãrã de 17 de ani de pe stradã si dus-o în spatele blocului cu nr 400 din cartierul 13 Decembrie. Acolo, minora a fost fortatã sã întretinã raporturi sexuale de Flavian Vidineac, un tânãr de 30 de ani, cunoscut în lumea interlopã si, dupã cum sustin unii, apropiat al Cordunenilor. Victima a strigat dupã ajutor dar nu a fost auzitã de nimeni. Supãrat cã fata a cerut ajutorul si cã s-a opus avansurilor, Vidineac si-a târât apoi victima în scara unui bloc din apropiere, unde ar fi scuipat-o, umilit-o si a supus-o apoi la perversiuni sexuale. Victima a reusit sã scape de mâinile cãlãului ei si a fugit acasã. De acolo a sunat la 112 si, în scurt timp, Vidineac a fost sãltat de oamenii legii si dus la audieri. A fost retinut pentru 24 de ore si apoi dus în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti. Instanta a emis mandat de arestare pe numele violatorului dupã ce acesta a fost acuzat de viol si tâlhãrie dupã ce, sustin anchetatorii, a smuls, din mâna victimei, un telefon mobil.

Vidineac nu este la primul viol. Victimele au tãcut de fricã

La auzul arestãrii lui Vidineac sub acuzatia de viol si tâlhãrie, mai multi vasluieni si-au fãcut curaj si au început sã povesteascã ce stiu despre Flavian Vidineac. Acestia sustin cã tânãrul nu este la prima faptã de acest gen. “Este un proxenet care racoleazã fete prin diferite metode: agresiune, le oferã bani sau promisiuni la o viatã mai bunã. Le duce, de fapt, în Anglia, pentru a se prostitua. Sunt mai multe fete din Vaslui care au fost violate, batjocorite si constrânse prin amenintãri sau alte mijloace sã îsi retragã plângerile de la politie”, scrie un internaut. De asemenea, altcineva sugera sã fie fãcut un apel public la toate fetele agresate de acest individ si victima sã fie încurajatã sã nu-si retragã plângerea si sã meargã pânã în pânzele albe sã-si caute dreptatea. “Puteti scotoci mai adânc în trecutul individului si veti descoperi cã existã cel putin încã un dosar de viol sau agresiune care a fost clasat. Inclusiv sotia mea a fost hãrtuitã de acest individ”, spunea acesta. Altcineva povesteste de o faptã asemãnãtoare petrecutã în urmã cu ceva timp pe malul lacului Solesti, dupã ce douã tinere au fost duse acolo cu forta de Vidineac. În acel caz una dintre ele a scãpat, dupã ce si-a sunat prietenii si le-a spus cã este în pericol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.