Viitorul de aur al Bârladului: Ana Maria Manole, Alin Ionel Oprea si Mario Sorin Bejenaru!

SEFI DE PROMOTIE…Absolventii clasei a VIII-a, de la scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad si de la Scoala de Muzicã si Arte Plastice “N.N.Tonitza” din localitate, au asteptat cu emotie finalul de an scolar. Pandemia i-a privat însã de tot ceea însemna, pânã în prezent, acest eveniment, si anume posibilitatea de a-si exprima bucuria absolvirii, mândria din timpul festivitãtii de premiere, discursurile de la cursul festiv si banchetul, prima lor petrecere alãturi de profesori si colegi. De pe bãncile acestor douã scoli gimnaziale însã au plecat spre viitor un viitor medic pediatru strãlucit, un IT-ist cu idei de a revolutiona domeniul calculatoarelor si un viitor arhitect de succes. Sã-i cunoastem!

Cu sigurantã cã elevii si-au imaginat sfârsitul anilor de gimnaziu altfel, au visat la momentele emotionante în care îsi vor lua rãmas bun de la profesori si colegi. Anul acesta nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Nimeni nu si-a imaginat acest trist final de drum, cu suspendarea cursurilor semestrului al doilea, învãtarea online, imposibilitatea îmbrãtisãrii cu cei dragi si conditiile speciale de pregãtire si sustinere a examenului de Evaluare Nationalã. Dar atâta sperantã si încredere au acesti elevi, încât din dorinta de a-si îndeplini visurile, au trecut peste aceste frustrãri si merg cu mult curaj în viatã, pentru a-si îndeplini visele.

Ana Maria Manole va fi un medic pediatru strãlucit!

Scoala Gimnazialã “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad are trei elevi de exceptie, care sunt declarati sefi de promotie, fiind despãrtiti, ca medie gneralã pe cei patru ani de gimnaziu doar de câteva sutimi! Despre unul dintre ei, Mihnea Tufescu, am relatat în urmã cu câteva zile, el având media generalã 9,99. A douã sefã de promotie este Ana Maria Manole, care a absolvit cu media 9,98. Ana Maria are numeroase participãri si premii, în cei patru ani de gimnaziu, la concursuri de limba si literatura românã, la Olimpiadele de limba sI literatura românã, de biologie, la concursuri nationale de creatie literarã. Visul Mariei este sã devinã un medic strãlucit, cu o carierã deosebitã în cercetarea stiintificã de specialitate, pentru a oferi ajutor copiilor aflati în suferintã si pentru a salva cât mai multe vieti. Va continua studiile liceale, la profilul Stiintele Naturii, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” sau la Colegiul National „Gheoghe Rosca Codreanu”.

“Pe parcursul anilor de gimnaziu, Ana-Maria a demonstrat cã prin vointã, perseverentã, seriozitate si studiu sustinut a reusit sã obtinã rezultate meritorii, care au mentinut-o în topul celor mai buni elevi din scoalã, chiar dacã, de multe ori, motivatia i-a fost pusã la încercare, în diferite circumstante, totusi ea a reusit sã fie un exemplu demn de urmat pentru colegii din clasã.”, a precizat profesoara de limba românã Niculina Cãrãbãt.

Alin Ionel Oprea vrea sã revolutioneze domeniul IT!

Alin a terminat gimnaziul la “Manolache Costache Epureanu” cu media celor patru ani – 9,97! Câteva sutimi l-au despãrtit de titlul de sef de promotie, dar care i-a fost totusi oferit de cadrele didactice, având în vedere capacitatea acestui copil care a participat în cei patru ani la olimpiadele de biologie (premiul III), la olimpiada de chimie si la cea de fizicã, precum si la cea de limba si literatura românã. În continuare, doreste sã urmeze cursurile liceale la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, la profilul Matematicã-informaticã, pentru a deveni un IT-ist de succes.

Seful de promotie al Scolii de Muzicã si Arte Plastice, “Un destin între pasiune si performantã”

Bejenaru Mario Sorin de la Scoala Gimnazialã de Arte “N.N.Tonitza “Bârlad are un destin construit din pasiune si performantã, ambitie, perseverentã, seriozitate si dorintã de autodepãsire. Acesta este seful promotiei 2020 al acestei scoli de artã din localitate. Absolvent al specialitãtii Arte Plastice, Mario Sorin a demonstrat de-a lungul anilor cã pasiunea, dublatã de muncã, este o premisã a succesului iar acum, la final, acest lucru s-a concretizat prin garantia reusitei. Prin muncã si dãruire, Mario si-a asumat responsabilitatea de a fi printre cei mai buni din aceastã institutie scolarã, finalizând anii de studiu cu media generalã 9,98 .

“Mario a ales o scoalã de artã convins fiindcã aici , de-a lungul anilor, va obtine succese educationale de valoare onorând institutia prin premii la olimpiadele de limba si literatura românã , matematicã, biologie , concursuri nationale si internationale de picturã si graficã. Antrenat în competitii scolare, a asociat întotdeauna numele scolii Gimnaziale de Arte <<N.N.Tonitza>> Bârlad cu excelenta educationalã si onoare , iar munca lui a fost transfiguratã în numele scris elegant pe diplomele care vor rãmâne mãrturie peste ani în cufãrul cu amintiri al absolventului cu aspiratii înalte”, a precizat Aida Pârvu, diriginta sefului de promotie Mario Sorin Bejenaru. Tânãrul absolvent ne-a mãrturisit cã doreste sã devinã un arhitect de succes, dorind sã revolutioneze acest domeniu.

“Mã voi înscrie la Colegiul National <<Gheorghe Rosca Codreanu>> din Bârlad, specialitatea Stiinte Sociale, iar în particular voi lua lectii de arhitecturã”, a precizat Mario Sorin Bejenaru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ