spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Viitorul suna bine

- Advertisement -

CHEMAT LA PRIMA ECHIPÃ… Juniorul Florin Bãdit, nãscut în 1994 se pregãteste de aproximativ trei sãptãmâni cu echipa mare a Vasluiului. Crescut de Gabi Iordache la grupa ’94 a LPS Vaslui, fotbalistul a fost adus la prima echipã la cererea conducerii tehnice a echipei. Florin Bãdit s-a apucat de fotbal de numai trei ani de zile si trece prin cea mai bunã perioadã, pregãtindu-se alãturi de vedetele lui Caro. Dupã plecãrile lui Bogdan Buhus si Vasile Buhãescu, tânãrul Florin Bãdit este singurul vasluian din lotul “galben-verzilor.

Tânãrul portar venit de la echipa de juniori, Florin Bãdit, aflat acum sub directa conducere a lui Lopez Caro si a antrenorului cu portari, Ion Mangeac ne-a mãrturisit cu sinceritate cã s-a integrat foarte repede în lotul vasluian si cã e o onoare sã se antreneze cu echipa mare. “M-am integrat destul de repede. Mã înteleg bine cu toti jucãtorii, pot spune cã îmi sunt prieteni. Mã antrenez cu echipa mare de aproximativ trei sãptãmâni si mã simt foarte bine. La început a fost mai liniste, însã odatã cu problemele de la echipã, atmosfera e un pic mai agitatã. Dusan Kuciak e unul dintre cei mai buni portari din tarã, însã nu am avut timp sã învãt prea multe, pentru cã a plecat la echipa nationalã”, a declarat Florin Bãdit. În vârstã de 16 ani, Florin practicã fotbalul de mic, însã asa cum spune chiar el, s-a apucat serios de treabã abia de la 13 ani. “M-am apucat din pasiune. Mã uitam la televizor si m-a atras jocul. Tin cu FC Vaslui si e o onoare sã mã antrenez cu prima echipã. Joc de mai mult timp, însã din cauza unor accidentãri, m-am apucat mai serios de treabã abia de la 13 ani”, a mai spus juniorul din lotul lui Caro.

“Îl va ajuta foarte mult”

Costinel Botez, antrenorul echipei a doua considerã cã îl va ajuta foarte mult pe tânãrul portar, faptul cã se pregãteste cu echipa mare a Vasluiului. “Cei de la echipa mare aveau nevoie de cel de-al treilea portar, iar noi l-am propus pe Florin. Pentru el e foarte bine, îl va ajuta foarte mult, mai ales cã la grupele de juniori de la Liceul Sportiv nu avem antrenor cu portarii”, a spus Costinel Botez.

“Casillas e favoritul meu”

Florin Bãdit îi poartã un respect deosebit antrenorului sãu Gabi Iordache si sperã sã nu-l dezamãgeascã. “Trebuie sã muncesc mai mult pentru a ajunge sã joc la prima echipã”. Modelul lui Florin e portarul Spaniei, Iker Casillas, cel care a debutat la prima echipã a Realului la numai 18 ani! Bãdit sperã sã urmeze drumul idolului sãu si sã apere poarta Vasluiului. “Echipa mea favoritã din strãinãtate e Real Madrid. Îmi place foarte mult Iker Casillas, cel mai bun portar din lume”, a adãugat Florin Bãdit.

“Florin e în primi trei portari din tarã”

Antrenorul Gabi Iordache, cel care l-a “descoperit” pe Florin spune cã elevul sãu este unul dintre primii trei portari din tarã la categoria sa de vârstã. “E între primii trei portari din tarã la vârsta sa. M-as bucura sã-l promoveze la echipa mare. Stiti cum se fac convocãrile la echipele nationale de juniori, asa cã el o sã progreseze pe fortele sale”, a spus Gabi Iordachi. Ieri, echipa de juniori II, care va participa la Campionatul Republican a sustinut un meci de pregãtire în compania Otelului Galati. Meciul dintre cele douã formatii s-a disputat la Galati si s-a încheiat la egalitate, 2-2.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

348 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.