spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Vine Bâlciul Anual! Comercianții vor avea duș, iar scandalagii, bețivii și rău platnicii nu vor fi primiți!

- Advertisement -

BÂLCIUL ANUAL… Tradiția bâlciului la Bârlad începe de sâmbătă, 19 august. Bâlciul se deschide în zona Obor, pregătită special pentru cei care vor veni, și ține până pe 29 august. S-au pregătit câteva sute de locuri pentru ca producătorii și comercianții ce vin la bâlci să-și instaleze tarabele, prețul fiind exact ca în ani anteriori. Comercianții vor mai înșira și anul acesta marfa pe strada Cpt. Grigore Ignat, de la Fepa la Obor. Sunt deja zeci de cereri, unele depuse din luna ianuarie, de la comercianți către Primărie, pentru închirierea unei suprafețe de teren pe perioada bâlciului. DAPPC Bârlad, care organizează Bâlciul Anual, construiește o Cabină de duș, pentru comercianți, dar și modificarea și completarea Regulamentului de Funcționare, astfel ca scandalagii, bețivii și rău platnicii să nu fie primiți în Bâlci. Așadar, de pe 19 până pe 29 august, vom avea Bâlci la Bârlad!

Accesul se va face pe o poartă de intrare situată în partea de vest a locației. Poliția Locală Bârlad va asigura dirijarea și fluidizarea circulației pe străzile care asigură accesul spre și dinspre bâlci. În perioada 19 – 28 august, programul de funcționare al Bâlciului va fi în intervalul orar 10.00 – 23.00. În ziua de 29 august, a.c., programul de funcționare va fi 10.00 – 24.00. Se va achita 1 leu de persoană, de la 10 ani în sus, pentru intrarea în Bâlci.

CLM Bârlad a aprobat realizarea unor investiții pentru Bâlciul Anual!

La ședința extraordinară din 10 august a.c., consilierii bârlădeni au aprobat în unanimitate indicatorii tehnico-economici și execuția lucrărilor pentru realizarea investiției «Lucrări de construire provizorie – „Container sanitar modular cu dușuri” la Obor, str. Grigore Ignat, localitatea Bârlad, administrată de DAPPC Bârlad». Proiectul de hotărâre a fost inițiat ca urmare a adresei D.A.P.P.C, Bârlad, care a specificat că va asigura și va executa în regie proprie o lucrare de construire provizorie, a unui „Container sanitar modular cu dușuri”, în zona Obor, str. Grigore Ignat, localitatea Bârlad, pe o suprafață de 12 mp, lucrare estima tă la valoarea de 15.000 lei, cu T.V.A. inclusiv. Investiția este necesară pentru asigurarea cerințelor de igienă, comercianților care participă la Bâlci anual. Finanțarea se va asigura de la bugetul local al municipiului Bârlad . Lucrarea a fost propusă de conducerea DAPPC având în vedere solicitări din partea comercianților care își desfășoară activitatea pe perioada „Bâlciului anual” de a li se putea pune la dispoziție o posibilitatea de a face duș, ca o măsură de igienă personală, ținând cont de perioada relativ mare de desfășurare a bâlciului (10 zile) cât și de temperaturile ridicate din perioada de desfășurare (20 la 29 luna august).

De asemeni, a fost aprobat un al doilea proiect de hotărâre privind sosirea Bâlciului anual la Bârlad, inițiat tot de conducerea DAPPC, privind „modificarea și completarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al Serviciului Public Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, în vederea organizării și desfășurării în bune condiiții a Bâlciului anual – 2023, precum și în scopul prevenirii abaterilor săvârșite din partea comerciaților”. Mai precis s-a propus și s-a aprobat ca DAPPC Bârlad să își rezerve dreptul de a refuza solicitări de închiriere a spațiilor cu ocazia Bâlciului anual , persoanelor fizice sau juridice care au încălcat normele legale privind ordinea și liniștea publică ori au înregistrat debite restante la diverse activități similare desfășurate în județul Vaslui sau în țară. Față de cele menționate, CLM Bârlad a aprobat în unanimitate (18 voturi) solicitarea D.A.P.P.C. Bârlad, de modificare și completare Regulamentului de Organizare si Funcționare al Serviciului Public Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad.

Iarmarocul, tradiție din vremuri străvechi la Bârlad!

În Bârlad, tradiția bâlciului, inițial denumit iarmaroc, vine de pe la jumătatea sec. al XIX-lea, locul său de desfășurare fiind cartierul Podeni, pe malul Bârladului, iar comuniștii l-au mutat în Obor – de prin 1980, pe un maidan gol, unde acum este Oborul de Vite. Ceea ce nu s-a schimbat la iarmaroc, bâlci sau “Bârlad-land” (modernizat), este data desfășurării lui: 19 (sau 20) – 29 august. Iarmarocul începea pe vremuri cu o aproape două săptămâni înainte de 29 august, punctul culminant fiind de “Tăierea capului Sfântul Ioan Botezătorul”. Bâlciul de astăzi tine și el pasul cu… modernismul. Tradiționalele iujuri, bărci, circuri cu femei cu barbă și trupuri de șarpe, cu pitici și iluzioniști, cu papagali care îți trăgeau cu ciocul “viitorul” dintr-o cutie, au devenit parașute, ciocane, avioane, roți, mașinute sofisticate, care merg cu fise din ce în ce mai scumpe. Au dispărut cei care odinioară mergeau cu bâlciul (vă amintiți de Richiardopol?), patronii de acum devenind avizi după bani, scumpind biletele, trăgând țepe, certându-se cu aleșii locali pentru taxe mai mici (anul acesta chiriile sunt așa cum am precizat, 7 lei/mp/zi ca și acum doi ani), ajungând să adune averi de miliarde de lei înșelând statul. Jandarmii, polițiștii locali și naționali, vor avea puncte fixe în Bâlci, patrulând și supraveghind ca totul să se desfășoare cât mai civilizat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Pe strazileadiacentd nh se mai aprin d lumi ile deloc in afata dd bulevardul Republicii, e bezna!! Alooo fara trotuare, fara strazi acu si fara lumina?

  • Deranjeaza, faceti mizerie si incalcati legile/ normele sanitare si siguranta i cetatenilor domiciliati in apropuere! Urina si infectie voi chir nu vreti sa resoectati nimic parca ati fi nszusti pusi pe distrufere@ nu se aprind luminile stradale si oamenii orbecai pe strazi si voi vreti balci?

 2. De ce trebuie sa organizeze primărie aceste târguri??? Aceste evenimente sunt adevărate focare de infecție, evaziune fiscală munca la negru multă mârlănie nesimțire. Nu sunt case de marcat nu da nimeni bon fiscal nu sunt norme ssm aîi periculoase sunt locurile de joacă.

 3. Targ prafuit la propriu si acim suntem oblifati sa supartam golania numita balci! Muta primare handicapat balciul pe tapsan! Oeasul deja nu mai functineza si nu mai poate respira!

  • Hai nu zau?!!! Romanilor asta le place !!! Uita-te ce e in top pe youtube … numai manele … uiata-te ce cozi se fac la niste mici serviti la fiecare eveniment in praf .. sau in teava de esapament a masinilor ( vezi zilele vasluiului care incep maine .. pariu ca o sa fie lume care o sa serveasca mici la gura de evacuare a tirurilor maine ) Va fac politicienii ca pe prosti .. dar voua va si place .. ca e „traditional „….Vorba aia .. mi-a dat o mui3 ..dar una buna „romaneasca” / traditionala ..
   Popor de retardati, cu conducatori pe care ii merita !

 4. Pedofilie marca Onila, viol marca valeni, Crima…., destrabalare, si inapoiere totala-sclavi prin UE!Festivaluri pentru lumea a 3 a!Hai, cu ce ne mai impresionati?

 5. Începe sezonul toxiinfecțiilor alimentare, a sarlatanilor și evazionostilor , a marlanilor care vor sa de-a cu pumnul în bilă. Totodată e și sezonul când primăriile trag niște tepe bugetului cu ocazia organizării bâlciurilor și a unor evenimente culturale gen concert Andra, lupii lu’ calancea și bineînțeles cea mai mare vedeta gheboasa

 6. Bă.. voi din Bârlad dar ați evoluat tare de tot cu primarul ăsta. Dacă v-a adus și dușuri la bâlci înseamnă că ați trecut la civilizația europeana.
  Cei din Vaslui la care civilitatie va duceți? La cea comunista cu wc-ul în curte și spălatul la lighean?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.