spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

Vine gazul în trei comune din Vaslui

- Advertisement -
PROIECTE… Ministerul Dezvoltării a aprobat încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

INVESTIȚII MAJORE… Comunele Muntenii de Sus, Solești și Văleni vor fi alimentate cu gaze naturale. Astfel, locuitorii vor da uitării sobele cu lemne și butelia la aragaz. Proiectul aprobat de Ministerul Dezvoltării pentru cele trei comune are o valoare de peste 100 de milioane de lei.

Marți, 14 iunie, Ministerul Dezvoltării a aprobat încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de acum, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții. Din județul nostru, proiectul care a primit proaspăta semnătură ministerială este cel al asociației dintre comunele Muntenii de Sus, Solești și Văleni, cu o finanțare de 100.302.873,82 lei.

În comuna Văleni, peste 2000 de locuințe așteaptă gazele naturale

Radu Beligan, primarul comunei Văleni, ne-a declarat că introducerea gazului înseamnă mai mult confort pentru oameni, oportunități pentru investiții și implicit crearea de noi locuri de muncă. “Ne bucură foarte mult că acest proiect a primit finanțare, mai ales că Văleni este comuna cu cele mai multe cereri, peste 2000. Gazele naturale înseamnă confort, înseamnă oportunități de dezvoltare a zonei prin atragerea de investiții, iar asta nu poate fi decât un lucru pozitiv pentru comuna noastră”, a declarat edilul Văleniului.

La Solești, rețeaua se va extinde, în primă fază, în două sate

În comuna Solești, potrivit primarului Mona Bujor, rețeaua de gaze naturale se va extinde, în primă fază, în satele Solești și Satu Nou. “Lucrăm la acest proiect de aproximativ doi ani. El a mai fost depus pe alte două programe, însă nu am întrunit punctajul. Acum am obținut și punctajul și am intrat și la finanțare cu el. Vorbim de un proiect mai mult decât benefic pentru comuna noastră, având în vedere că de la Solești până la Vaslui sunt în jur de 15 kilometri. Mulți tineri din comuna noastră sunt plecați în străinătate, dar ei se vor întoarce acasă și cred că o mare contribuție o va avea și asigurarea acestei utilități. În comuna noastră avem peste 500 de cereri semnate, însă numărul viitorilor beneficiari este mai mare, având în vedere că multe case sunt în prezent nelocuite de cei plecați în străinătate. Pe acest proiect sunt prinse două sate: Solești și Satu Nou până la barajul de acumulare, unde e biserica “Sf. Dimitrie”. Proiectul prevede subtraversarea conductei a Drumului Național 24, inclusiv extinderea rețelei pentru localitățile Șerbotești și Iaz, care va fi realizată într-o fază ulterioară”, a declarat Mona Bujor, primarul comunei Solești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.