31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

“Vinerea neagră” a executărilor silite la Huși!

EXECUTĂRI SILITE… Peste 60 de persoane fizice sau juridice au fost luate în colimator de firmele care recuperează creanțe, după ce, fie au rămas în urmă cu creditele pe la bănci, fie cu ratele la leasing, la utilități sau la instituții ale statului sau către diverse alte unități comerciale.

DIFICIL… Hușenii încep să resimtă urmările perioadei în care pandemia a pus piedică economiei, veniturile au fost tot mai mici, iar facturile tot mai mari! Drept dovadă, la Judecătoria Huși, într-o singură zi, mai exact pe 12 noiembrie, au fost înregistrate un număr recod de dosare privind încuviințarea de executări silite. Peste 60 de persoane fizice sau juridice au fost luate în colimator de firmele care recuperează creanțe, după ce, fie au rămas în urmă cu creditele pe la bănci, fie cu ratele la leasing, la utilități sau la instituții ale statului sau către diverse alte unități comerciale. “Multe cereri de încuviințare a executării silite sunt pentru credite la bănci. Din păcate, acum încep să se simtă efectele problemelor economice generate de pandemie. Oamenii nu au mai avut locuri de muncă, mulți nu au mai putut realiza venituri, iar creditele luate într-o perioadă în care se bazau pe salarii sigure, pe venituri lunare certe, clar estimate pe termen mai lung și își permiteau, așadar, angajarea unor împrumuturi, au ajuns acum o povară. Cu zecile sunt care înregistrează întârzieri, suportă majorări, se confruntă cu probleme. Am șase clienți care au înregistrat asemenea datorii, pentru că nu au mai putut plăti creditele, după ce și-au pierdut locul de muncă din străinătate, în pandemie. S-au întors acasă, unii au rămas să aibă grijă de rudele bolnave, de copii, alții nu au mai putut găsi un serviciu la fel de bine plătit și iată acestea sunt cauzele. Mai rău este că vine sezonul rece și se anunță facturi mărite, iar oamenii își asigură coșul zilnic, abia după care dau datoriile. Neplătite la timp, se acumulează, sunt majorări, sunt penalități și situația ajunge, iată, pe masa instanței, pentru executări silite. Speranța este ca lucrurile să se îndrepte cumva, altceva nu se poate spune. În instanță noi încercăm să arătăm judecătorului că nu este vorba despre rea credință, că oamenii sunt într-o dificultate majoră din cauza pandemiei, a restricțiilor, a mai multor probleme economice din lume, nu doar de la noi, pentru că acesta este adevărul în cele mai multe dintre cazuri”, spun avocații.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Și-au făcut rate să își ia televizoare mai scumpe ca ei -altfel se vede/aude cîcaua borîțască… și placă de păr…. pe păr nespălat… acu să se sature….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here