spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Vinerea neagră pentru Guvernul Ungureanu. Premierul a ajuns la Parlament, unde se va vota moţiunea

- Advertisement -

La ora 9:00 a început dezbaterea moţiunii depusă de USL, moţiunea despre care se spune ca are cele mai mari şanse să doboare guvernul. Teoretic, premierul nu are motive să se teamă că va pleca de la palatul Victoria. Practic, aleşii puterii pot anunţa în orice moment că părăsesc tabăra PDL şi votează împotriva cabinetului Ungureanu, deşi partidul le-a dat indicaţii clare să nu se ridice din bănci.

Update 9.30 – Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că are „un optimism moderat” în legătură cu moţiunea de cenzură, că are încredere în cei care au mai rămas în formaţiunea democrat-liberală şi şi-a exprimat încrederea că puterea are resurse pentru ca moţiunea să fie respinsă.

Update 9.00 – Premierul a sosit la Palatul Parlamentului. La Parlament a sosit şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!” iniţiată de Opoziţie va fi votată în plenul reunit al Parlamentului. Ca să fie adoptată de Parlament, este nevoie de 231 de voturi.

Mihai Răzvan Ungureanu se va confrunta la numai două luni de la învestitură cu prima moţiune de cenzură depusă de Opoziţie. Liderii USL mai au nevoie doar de 4 voturi ca să demită guvernul.

Liderii USL au făcut apel la parlamentarii minorităţilor naţionale, care au anunţat deja că vor participa la vot. Liderii USL aduc la şedinţă chiar şi parlamentarii care aveau avenimente în familie sau sunt bolnavi.

Pus fata in fata cu motiunea, premierul Mihai Răzvan Ungureanu face apel la stabilitate politică.

PDL şi UDMR au anunţat că parlamentarii puterii nu vor participa la vot deşi vor fi in bănci.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.