spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Vinerea Verde, în Bârlad!

- Advertisement -

GREU DE CREZUT … Pe întreg parcursul zilei, pe 16 septembrie, transportul public în comun din municipiul Bârlad va fi gratuit! „Prin urmare, încurajãm toti posesorii de autoturisme sã aleagã deplasarea cu autobuzele în interiorul orasului, în primul rând pentru reducerea nivelului de poluare. Mãcar o zi pe sãptãmânã sã fim cu totii protectorii mediului înconjurãtor!”, parcã „strigã” din afisul pus pe pagina de socializare oficialã a institutiei, primarul Bârladului!

De altfel, „Vinerea Verde” este o campanie lansatã de Ministerul Mediului încã din primãvarã, când s-a propus ca în fiecare zi de vineri oamenii sã renunte la autoturismul personal si sã meargã cu bicicleta, trotineta, mijloacele de transport în comun sau sã meargã pe jos. Propunerea urmãreste în primul rând reducerea poluãrii din marile orase. Campania prezentatã de ministrul mediului, Tánczos Barna, se bazeazã pe voluntariat, primii chemati sã dea un exemplu în acest sens fiind angajatii din institutiile publice. Dar la Bârlad nu ai sã vezi asa ceva! Mai spune ministrul mediului cã aceastã Campanie Verde se va repeta în fiecare zi de vineri a sãptãmânii. Dar la Bârlad, 16 septembrie este prima si, cel mai probabil, ultima zi! „Vedem cum reactioneazã oamenii! Dacã vor merge tot cu masinile personale… nu stiu ce decizie se va lua”, a spus ing. Adrian Bobeicã, directorul SC CUP SA Bârlad, cel care are în subordine si transportul în comun la Bârlad.

De ce Vinerea Verde?

Tánczos Barna a afirmat cã 60% din poluarea urbanã este produsã de automobile, iar în acest moment negociazã cu primãriile oraselor mari pentru a pune la punct infrastructura pistelor de biciclete. El spune cã în alte tãri occidentale aceastã practicã este asumatã de foarte multi cetãteni. Ministrul mediului a mai anuntat cã va lansa o invitatie cãtre companiile private, astfel încât la aceastã initiativã sã participe tot mai multã lume în timp ce primãriilor li se va propune sã ofere gratuitate pe mijloacele de transport în zilele de vineri.

Vocea bârlãdenilor

Bârlãdenii au reactionat la acest anunt, aflând cã vor circula gratis cu autobuzul. „Dacã nu ar trebui sã astepti 40 de minute sã vinã un autobuz, ar merge si mai multã lume cu transportul în comun”, a scris pe pagina primãriei, Cristian.

<<Poate mãriti si numãrul autobuzelor , asa…slabe sperante sa aveti „succesuri „>>, scrie si Rodica.

De asemenea, <<deplasarea verde>> a angajatilor din institutiile publice, va fi completatã si de o campanie online prin care oricine poate adera la Vinerea Verde personalizându-si poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde). Ministerul Mediului, Apelor si Pãdurilor va promova un set de mãsuri pentru a genera o mobilizare verde de masã în fiecare Vinere Verde. Suntem convinsi cã bârlãdenii, sufocati de praf si cu masinile „terminate” de brambureala lucrãrilor la strãzi, vor fi primii la Vinerea Verde! Mai mult, îl invitãm pe ministrul mediului Tánczos Barna sã participe la Vinerea Verde alãturi de bârlãdeni! Cu mult curaj, domnule ministru!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Dar vinerea gropilor ??Cand ne veti scapa si veti acoperi corect santurile transversala de pe strazi unde ne rupem masina?Cand veti acoperi cu prundis marunt si nu cu pietroaie craterele de pe trotuare?Asta bataie de joc nu o vezi domnule primar cu tot cu sfatuitorii matale care scriu articole si-ti ridica osanale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.