VINEREA VERDE Stop! Azi, mașina stă pe loc – vasluienii, încurajați să renunțe la mașini și să meargă pe jos!

ÎNDEMN!…Populația este sfătuită ca, în fiecare zi de vineri, deplasarea către serviciu să se facă pe jos sau cu mijloace alternative de transport, nepoluante.

CONȘTIENTIZARE… Primarul Vasile Pavăl se alătură programului național Vinerea Verde, “Stop! Azi, mașina stă pe loc!”, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul va lua startul vineri, 12 martie 2021, și are ca scop îndemnarea populației să renunțe la deplasările cu mașina atunci când nu este necesar și trage un semnal de alarmă asupra poluării, scopul fiind acela de a obține o reducere a emisiilor de carbon cauzate de trafic.

Primarul Vasile Pavăl se alătură programului național inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și încurajează toți vasluienii să fie parte din schimbarea care va face o diferență în bine asupra mediului. Și-a convins deja și o parte dintre angajați, iar deplasările acestora în interes de serviciu se vor face pe jos sau cu bicicleta, acolo unde se poate. “În ziua de 12 martie 2021, va debuta în România programul național VINEREA VERDE Stop! Azi, mașina stă pe loc! inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Se dorește astfel încurajarea populației ca, în fiecare zi de vineri, deplasarea către serviciu să se facă pe jos sau cu mijloace alternative de transport, nepoluante (mașini electrice, biciclete, trotinete electrice), scopul fiind reducerea emisiilor de carbon cauzate de traficul rutier. Primăria municipiului Vaslui va susține demersul și a mobilizat mai mult de jumătate din angajați în acțiune, astfel încât, peste 100 dintre colegi se vor deplasa către serviciu în această zi pe jos, cu mijloace de transport în comun sau cu bicicleta. Totodată, acolo unde este posibil, deplasările în interes de serviciu la obiectivele de lucrări de pe raza municipiului se vor face fără folosirea mijloacelor de transport ale instituției. Mediul înseamnă apă, sol, aer. Un aer curat este cea mai importantă moștenire lăsată copiilor noștri, iar contribuția fiecăruia dintre noi trebuie să înceapă acum și să fie perpetuă. Pe măsură ce vremea se va încălzi, veți vedea că tot mai mulți vasluieni vor folosi mijloace de deplasare nepoluante, pentru că cetățenii municipiului conștientizează importanța protecției mediului și a mișcării fizice pentru sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, prof. Clitemnestra-Geanina Tofan.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ