spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Vîntu, condamnat la un an de închisoare cu executare. Afaceristul s-a predat poliţiei

- Advertisement -

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, joi, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

UPDATE 17:30- Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a predat, joi după-amiază, poliţiştilor care au venit acasă la el. SOV a plecat cu o maşină, împreună cu reprezentanţii autorităţilor.

Poliţiştii urmează să-l ducă pe Vîntu la secţia de Cercetări penale, unde se vor face procedurile necesare încarcerării. Abia după finalizarea acestor formalităţi, SOV va fi dus la Penitenciarul Rahova. Vîntu a spus, joi, după pronunţarea deciziei de condamnare a sa la un an de închisoare, că nu se aştepta la această hotărâre a instanţei. Mai mult, Sorin Ovidiu Vîntu catalogat pedeapsa lui ca fiind o bătaie de joc „la adresa actului de justiţie şi a bunului simţ”.

UPDATE 16:30- Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, joi, că se va supune deciziei instanţei şi după ispăşirea pedepsei îi va urmări în justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de acest „rapt”, printre care i-a nominalizat pe Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Marius Iacob şi Florian Coldea

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că nu are cum să nu se supună deciziei instanţei. „Mă vedeţi pe mine luându-mi căruciorul şi fugind peste graniţe? Este evident că nu am încotro, singura mea posibilitate era să renunţ la a mai lupta cu sistemul ticăloşit generat de domnul Traian Băsescu”, a spus Vîntu, citat de Mediafax. Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă. Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la şase luni de închisoare cu executare şi a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.Decizia a fost contestată atât de procurori, cât şi de Vântu şi Ion Ilie Cezar. Recursul s-a judecat la CAB, potrivit noilor reglementări privind accelerarea reformei în justiţie.Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată în 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011 şi eliberaţi în 16 iunie 2011 de o instanţă a Tribunalului Bucureşti. Potrivit Parchetului General, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Instanţa a mai stabilit ca Vîntu să-i plătească lui Sebastian Ghiţă suma de 100.000 lei. Din pedeapsa primită de Sorin Ovidiu Vîntu va fi scăzută perioada cât acesta a stat în arest preventiv.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.