Viol “pidosnic” la Bãltati, dupã modelul episcopului Onilã!

DEGRADARE… Un caz scandalos, cu sex între bãrbati si acuze grave de viol, respectiv, tentativã de viol, iese la ivealã abia acum, dupã 7 luni de zile. Oamenii legii nu au izbutit sã clarifice exact ce s-a întâmplat între un bãrbat de 48 ani, tatã a patru copii, si un adolescent de 17 ani, ambii din Bãltati, comuna Tãtãrãni. Povestea murdarã s-a petrecut în ziua de 29 august 2020, la locuinta lui C.C., bãrbatul în vârstã 48 de ani. Acesta a declarat politistilor cã a fost violat de bãiatul de 17 ani. De partea cealaltã, minorul recunoaste actul sexual cu cel care i-ar putea fi tatã, însã spune cã totul s-ar fi petrecut sub amenintarea cutitului. Ambii au fost dusi de Politie la Medicina Legalã, pentru expertize. Cum minciunile din ambele pãrti se cam înlãntuie si par cusute cu atã albã, anchetatorii nu au o misiune usoarã în a clarifica, totusi, cine pe cine a violat la Bãltati. Între timp, gura satului vuieste! Cei mai multi dintre oameni îl acuzã pe bãrbatul de 48 de ani. Omul se apãrã: “Sunt numai minciuni. De partea cealaltã, apropiatii minorului sustin o altã variantã: “El a chemat bãiatul la el, sã-i dea bani de tigãri. L-a luat într-o camerã, a încuiat usa si l-a întrebat câti bani vrea, ca sã îl… asa. Bãiatul a fãcut ce i-a spus, de fricã”, spun apropiatii minorului. În aceste conditii, adevãrul pare rãtãcit undeva la mijloc si numai o anchetã temeinicã va arãta ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi.

Desi acuzatiile din ambele pãrti sunt foarte grave, viol si, respectiv, tentativã de viol, între un bãrbat în floarea vârstei si un adolescent de 17 ani, pânã acum, acuzã protagonistii, oamenii legii nu au ajuns la nicio concluzie. E adevãrat, totusi, cã dat fiind declaratiile destul de alambicate si evazive ale celor implicati, e nevoie de timp pentru a lãmuri aspectele. Primul care se dovedeste nerãbdãtor cu ancheta si reclamã public toatã istoria este bãrbatul de 48 de ani. Spune cã stie cã nu întotdeauna cel care reclamã primul si are dreptate, dar insistã în nevinovãtia sa. Relatãrile sale însã par cusute cu atã albã prin multe locuri, întrucât recunoaste cu o oarecare nonsalantã, cã el l-a chemat pe adolescent la domiciliul sãu, l-a servit cu cafele, iar bãiatul i-ar fi fãcut… avansuri. Spune cã nu s-a putut apãra de asaltul minorului, cãci nu ar avea fortã în mâini. Minorul l-a dezbrãcat si l-a violat, spune bãrbatul cu o lejeritate mult prea evidentã. Nu stie însã sã explice cum de strigãtele sale de ajutor nu au fost auzite de nimeni, nici mãcar de copilul sãu de 12 ani, care era prin curte. Si, de asemenea, nu poate justifica nici de ce nu a sunat primul la Politie, dupã scena violului. Familia minorului este cea care a sunat la 112 si a chemat oamenii legii în seara respectivã, la fata locului.

Declaratiile bãrbatul de 48 de ani care sustine cã a fost violat de minor

“Pe data de 29 august 2020, în jur de ora 4 dupã-amiaza, am dat unui bãiat de 17 ani, care este dintr-o familie mai defavorizatã si nu au bani absolut, nici el, nici pãrintii. Eu îi mai luam la treabã. Nu numai pe ei îi luam, ci mai multe familii din sat, eu fiind bolnav si neputând munci. Si i-am dat mesaj acestui bãiat, cã am nevoie la cules porumbul. I-am spus acestui bãiat sã o sã-l sun si pe un vãr de-al lui, cel de 23 de ani si pe un frate de-al meu si, zic, mâine dimineatã sã veniti sã mergem la porumb. Acest bãiat mi-a dat înapoi un mesaj si mi-a spus cã vine, dar nu are bani de tigãri, în seara respectivã. Si i-am zis vino sã îti dau eu bani de tigãri, dar îi scad din banii de la treabã. Si el a venit la mine. Sotia mea nu era acasã, era cu copiii la Iasi. Eu eram singur, eram într-o camerã aici… Adicã, eram cu un bãiat tot de-al meu, de 12 ani, dar care se juca în spate. Camera unde s-a întâmplat necazul era o camerã în renovare. Dar eu am pus un pat, cã era rãcoare si stãteam ziua acolo. El a venit, “ce faci”, “bunã ziua”, asa, respectuos. S-a pus lângã mine. Eu serveam o cafea. Dacã vrei sã te servesc si pe tine, i-am zis. Cã îl serveam cu cafele. Cã el venea foarte des la mine, era de casa mea, aici. Un frate de-al lui e finul meu. Si bãiatul acesta stând lângã mine acolo, a început sã-mi zicã cã îi place de mine, nu stiu ce. Bãi, i-am zis, eu îs bãrbat, tu trebuie sã îti cauti o fatã. Nu, cã mie îmi plac bãrbatii, mi-a zis. Pãi, ti-or fi plãcând tie bãrbatii, dar eu am familie, eu am sotie, nu mã duc cu bãrbatii. Eu am sotia mea. Dacã o vãzut cã nu poate prin vorbe, a încercat prin fortã. Eu m-am luptat cu el, dar care a fost problema.. Eu am lucrat 25 de ani la fãcut sobe si am lucrat cu mâinile în apã rece. Am artritã la mâini. Si n-am putut sã mã lupt. Si m-a violat. M-a dezbrãcat si m-a violat. Dar când a dat sã se ridice, sã mã întoarcã pe altã parte, eu am luat cana ca sã îi dau în cap. Si atunci el a fugit afarã, cu pantalonii în vine, dezbrãcat. A iesit în drum asa. Si eu am fugit dupã el si am aruncat cu cana. I-au rãmas aici slapii, papucii, i-a rãmas la mine aici bicicleta. Si a fugit acasã asa, a plecat descult asa”, declarã C.C., bãrbatul care spune cã a fost violat. Nu explicã însã de ce minorul a fugit acasã si a alertat Politia imediat si nu a fost el cel care sã fi fãcut acest gest, dacã sustine cã a fost victima unul viol. “Eu m-am pierdut în timp ãla, nu stiam ce sã fac. Mã gândeam sã sun la Politie, la 112, dar era pe timp de noapte si mã gândeam cã dacã vine Politia, nu am cu cine lãsa copiii, ca sã mã duc sã dau declaratii”, se scuzã bãrbatul. În aceeasi searã, Politia i-a luat la sectie pe ambii, le-a luat declaratii si i-a dus la Medicina Legalã, pentru expertize.

“El l-a rugat pe bãiat sã îl …asa. Si l-a amenintat cu cutitul. Acum minte cã a fost violat, când, de fapt, el a cerut asta”

De partea cealaltã, apropiatii minorului sustin o altã variantã. “Acest monstru de 48 de ani a fost cel care l-a chemat pe bãiat la el. Copilul s-a dus, cã nu stia ce are el în cap. Bãiatul le-a povestit politistilor totul. Le-a povestit cã atunci când a ajuns acasã la individ, acesta l-a luat într-o camerã, a încuiat usa si l-a întrebat câti bani vrea, ca sã fie de acord sã-l… asa. I-a pus un cutit la gât. De fricã, bãiatul l-a…asa, dupã cum i-a cerut el. Dupã aceea, monstrul voia si invers, sã îl abuzeze el pe bãiat. Atunci bãiatul a fugit cum a putut, debrãcat, în stradã. Lumea a vãzut. A lãsat totul si a fugit. Acesta e adevãrul. Familia bãiatului a chemat Politia. Toatã lumea râde prin sat de omul de 48 de ani, care a fost în stare de asa ceva. Oricum, lumea stia despre el mai multe lucruri. Dar nu se astepta nimeni sã facã unui copil de 17 ani. El are 4 copii cu nevasta lui. Procurorul ar fi trebuit sã îl aresteze. Dar e în libertate si nimic nu se mai stie despre dreptate în acest caz”, acuzã apropiatii minorului. Este limpede cã si în aceste declaratii sunt contradictii, iar minciunile se observã zburdând din ambele pãrti. Doar ancheta va stabili adevãrul, în acest caz.

 “S-a trecut la violurile între bãrbati, dupã cum se vede. Antenele parabolice îsi fac treaba. Fostul episcop Onilã i-a inspirat si el”

REACTII… Dincolo de promiscuitatea acestui caz, iese în evidentã, totusi, într-un mod strident, usurinta cu care oamenii satului povestesc despre asemenea fapte. Râd unii de altii, îsi dau coate si se comportã de ca si cum ar fi totul doar un fapt divers. Un cadru didactic din comuna Tãtãrãni spune cã situatia ilustreazã, din pãcate, începutul unei degenerãri morale, care cuprinde, încet, încet, lumea satului. “Bãiatul a fost la scoala noastrã, la fel si copiii celui de 48 de ani. Foarte slabi la învãtãturã cu totii. Oameni simpli, de jos. Bãiatul de 17 ani a abandonat scoala, din câte îmi amintesc. Am auzit de acest caz. M-am mirat cã nu a fost nimeni arestat pânã acum. Blândetea legii le lasã acestor oameni impresia cã nu e nimic grav. E doar ceva de râs, la magazin, în centru. Pe mine nu mã mirã. Copiilor nu le mai place scoala, pãrintii nu au ce sã îi învete. Prin sate a început un dezastru moral, care e abia la început. S-a trecut la violurile între bãrbati, dupã cum se vede. Antenele parabolice furnizeazã filme XXX, acestor sãteni cu o educatie precarã, sãraci si abandonati printre noroaie. La ce sã ne asteptãm? Sã nu uitãm cã fostul episcop de Husi, Onilã, care, chipurile, avea carte, avea culturã, viola elevi seminaristi, atunci ce pretentie sã avem la niste oameni cu câteva clase, abandonati în sãrãcie? Nu e vorba doar de Bãltati, ci de toatã lumea satului. Dacã nu se va face ceva, va fi si mai grav, în câtiva ani. Eu am predat în ultimii ani în cinci sate. Am plecat din Tãtãrãni cu un gust amar, dar peste tot e la fel. Promiscuitate, degradare, urã si instincte odioase. Oamenii buni sunt din ce în ce mai putini”, spune cadrul didactic.
4 COMENTARII

  1. Alina lu’ Darie s-a specializat in domeniul acesta. Altceva mai ‘mintos’ nu-i iese. Din ce e scris fiecare are varianta lui… doar ei stiu ce s-a petrecut acolo. Trist insa de evidentiat astfel de situatii, mai ales pentru ca zona Husi nu este doar Vulpita si Viorel sau astia doi prapaditi.

LĂSAȚI UN MESAJ