spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Violențe la marșul pentru unirea R. Moldova cu România. Simion: Vrem să discutăm cu premierul Cioloş

- Advertisement -

Peste 5.000 de persoane s-au strâns în Centrul Vechi al Capitalei să ceară unirea României cu Republica Moldova. De acolo, oamenii au plecat către Piaţa Victoriei, unde s-au bătut cu jandarmii care încercau să-i redirecționeze spre zona în care ar fi trebuit să mărșăluiască.

UPDATE 18.12. Liderul protestatarilor, George Simion, a anunţat că protestatarii s-au regrupat în Piaţa Universităţii şi că îşi doreşte să discute cu premierul Cioloş. 

Aceştia au explicat că aşteaptă invitaţii de la partide dispuse să accepte ca proiect de ţară Unirea dintre Republica Moldova şi România.

„Aşteptăm să fim chemaţi de premierul Cioloş. Nu plecăm până când nu obţinem Unirea, nu facem un marş doar de paradă…”

Simion a explicat că aşteaptă toţi românii în Piaţa Universităţii şi că nu îi interesează prezenţa politicienilor la protest.

Toţi cei cinci tineri reţinuţi de jandarmi au fost eliberaţi, fiecare dintre ei fiind amendaţi cu 3000 de lei.  

UPDATE: Cinci participanţi la miting au fost reţinuţi de jandarmi, printre aceştia aflându-se şi liderul protestatarilor, informează Realitatea TV. Între timp, liderul unionist George Simion a fost eliberat. Avocatul său, Aurelian Pavelescu, a explicat la Realitatea TV că nu i s-a permis să intre în secţia de poliţie împreună cu clientul său. Acesta a precizat şi că Simion a fost bruscat şi a blamat dublul standard practicat în România, în care mitingurile care primesc „girul politicienilor” sunt lăsate în pace şi a explicat că reţinerea lui Simion este abuzivă. 

sursa: https://www.realitatea.net/mar-unionist-in-bucure-ti-mii-de-persoane-cer-unirea-republicii-moldova-cu-romania_1995392.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.