-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Virozele fac ravagii în toată țara: 100.000 de cazuri într-o săptămână

- Advertisement -

Datele Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că, la nivel național, numărul infecțiilor respiratorii acute a ajuns, între 12 și 18 decembrie, la 101.059, cu aproape 40.000 de cazuri mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Gripele și virozele nu au iertat pe nimeni, nici măcar de Crăciun. 25 decembrie, cartierul Titan din București. Coadă la una dintre puținele farmacii deschise în Capitală. Oamenii cumpără mai ales medicamente contra febrei, tusei, durerilor de cap și musculare. Rafturile sunt mai mult goale. La rând este și un părinte cu copilul de mână, care cere Augmentin, un antibiotic ce lipsește din farmacii. Nici înlocuitorul recomandat de medicul de familie nu este de găsit, îl informează farmacista, plus că pentru eliberare i-ar trebui și rețetă. Părintele nu are, astfel că farmacista îl invită din nou la farmacie doar după ce o obține, măcar în format electronic, prin e-mail.

Cinci focare cu intensitate medie

Valul de viroze și gripe este în creștere accelerată, iar trendul se va păstra până în ianuarie, atrag atenția specialiștii. Potrivit medicului Octavian Jurma, la fel ca în cazul COVID-19, majoritatea celor spitalizați acum din pricina gripei – copii și adulți – sunt nevaccinați, deși vaccinul antigripal se potrivește bine cu variantele de virus care circulă în acest sezon și poate fi luat administrat simultan cu vaccinul bivalent BA5 anti-COVID-19…https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/virozele-fac-ravagii-in-toata-tara-100000-de-2230515.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.