spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

VIRUSUL DAN MARIAN MAI FACE O VICTIMA

- Advertisement -

INSENSIBILI… Liderii PNL nu au fost sensibilizati de suferintele îndurate pe patul Spitalului din Husi de deputatul Dan Bordeianu, care s-a îmbolnãvit grav exact când trebuia sã voteze motiunea de cenzurã! Alãturi de alti patru parlamentari care au absentat, Dan Bordeianu a fost exclus din partid, considerându-se cã a sabotat una dintre cele mai importante actiuni initiate de PNL, sustinutã de PSD, PC si UDMR, care a culminat cu demiterea Guvernului Boc II. Rãmâne de vãzut dacã deputatul Bordeianu se va îmbolnãvi din nou, de inimã rea sau va trece frumusel la PD-L. Si cum Dan Marian este „tãticul lui“ politic, finalul este previzibil.

Deputatul PNL de Vaslui Dan Bordeianu a fost dat afarã din partid, alãturi de alti patru parlamentari, fiindcã a lipsit de la votul motiunii de cenzurã. Dan Bordeianu a încercat sã-si motiveze cu argumente foarte serioase absenta: s-a îmbolnãvit grav si a stat internat la Spitalul Municipal Husi mai bine de o sãptãmânã. Adeverintele medicale ale deputatului nu i-au impresionat însã pe membrii Delegatiei Permanente a PNL care, reuniti într-o sedintã de partid ieri dimineatã, la Bucuresti, au hotãrât ca toti cei care au absentat sã fie dati afarã din partid. În ziua votului, presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ferm cã parlamentarii liberali absenti vor fi exclusi din partid si s-a tinut de cuvânt, preferând sã piardã un numãr de parlamentari în favoarea altor partide, decât sã pãstreze în interior niste trãdãtori. Motiunea de cenzurã a fost si un test de fidelitate a parlamentarilor, fatã de partidul din care fac parte. Dan Bordeianu l-a picat. Desi iesirea din spital si, eventual, scrisoarea medicalã cãtre medicul de familie ale lui Dan Bordeianu arãtau, cum altfel decât impecabil, acestea nu pot înlocui votul de care avea nevoie partidul. De mentionat cã pesedistul Victor Socaciu a venit la vot desi tocmai suferise un transplant de rinichi si abia se putea tine pe picioare!

Bolnav de inimã rea sau membru PD-L?

Este posibil ca vestea excluderii din partid sã aibã repercusiuni grave asupra unei persoane atât de sensibile cum este deputatul Dan Bordeianu. Dacã, exact când motiunea de cenzurã fierbea la foc mic, din cauza emotiei si stresului, deputatului i s-au activat deodatã toate bolile mai vechi si mai noi, mare lucru ca el sã nu ajungã din nou la spital, bolnav de inimã de rea, cãzut într-o cruntã depresie, care se datoreazã lipsei de compasiune, rãcelii si superficialitãtii cu care i-au tratat suferintele colegii si sefii de partid… Mult mai usor de crezut ar fi însã varianta care îl plaseazã pe deputatul Bordenianu, nu înapoi pe patul de spital, ci la sediul PD-L! Este cunoscut faptul cã Dan Bordeianu este un apropiat al deputatului PD-L Dan Marian si, cã, în numele amicitiei care-i leagã, nu a putut rezista fierbintilor rugãminti ale acestuia, asa cã a riscat sã fie dat afarã din partid, chiulind de la motiune! Cât a stat în spital, deputatul Bordeianu nu s-a plictisit prea tare, primind vizite care mai de care mai „colorate“, cum ar fi acelea ale prefectului portocaliu, fost liberal si el, Ciprian Iftimoaei. Numai cã socoteala de la spital nu s-a potrivit cu aceea de la Bucuresti: motiunea de cenzurã a trecut, guvernul a fost demis si s-a ales si cu reputatia de politician pãtat prin excluderea din partid. Ca urmare, PD-L este dator sã aibã grijã de el, acum, cã a rãmas un bolnav al nimãnui… Am încercat sã-l contactãm pe deputatul Bordeianu pentru a comenta excluderea sa, dar asa cum ne-am obisnuit în ultima perioadã, acesta nu a fost de gãsit.

„Motivele invocate nu au fost convingãtoare“

„Motivele care stau la baza acestei excluderi au fost fãcute publice de cãtre conducerea PNL, încã, înainte de votarea motiunii, atunci când s-a atras atentia asupra faptului cã absenta de la vot va fi sanctionatã. În ceea ce-l priveste pe deputatul Dan Bordeianu, motivele invocate nu au fost convingãtoare si, ca urmare, a fost pusã în practicã hotãrârea luatã anterior de cãtre PNL. Orice parlamentar care dispare de pe lista PNL este o pierdere, în acelasi timp, în contextul actual, evitarea oricãrui derapaj de la actiunea politicã a PNL poate reprezenta un câstig“

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.