18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Virusul West Nile a provocat moartea a 17 persoane în Texas. Dallas a declanşat starea de urgenţă sanitară

- Advertisement -

Virusul West Nile, care este transmis la oameni de către ţânţari, a provocat moartea a 17 persoane de la începutul anului în Texas, în sudul Statelor Unite, unde autorităţile oraşului Dallas au declanşat miercuri starea de urgenţă sanitară.

În total, 693 de cazuri de îmbolnăviri şi 26 de morţi au fost înregistrate de la începutul anului de autorităţile sanitare americane pe întreg teritoriul Statelor Unite. Texasul are cel mai mare număr de cazuri şi morţi înregistrate.

Virusul a afectat deja 381 de persoane în acest stat de la începutul anului, conform autorităţilor sanitare locale. „Texas este pe cale să înregistreze un număr record de cazuri de la apariţia bolii în 2002”, subliniază acestea.

În districtul unde se află Dallas, cel de-al 9-lea oraş al Statelor Unite, 10 morţi şi 128 de îmbolnăviri au fost înregistrate, majoritatea de la începutul verii determinând autorităţile să declanşeze starea de urgenţă sanitară.

În 2011, 27 de persoane au fost afectate de virus în Texas iar două au murit. La nivel naţional, pentru aceeaşi perioadă, 712 cazuri şi 43 de morţi au fost înregistrate.

Numărul mare de persoane afectate de virus în Texas poate fi cauzat de iarna uşoară şi primăvara ploioasă, a explicat pentru AFP Christine Mann, purtătoare de cuvânt a autorităţilor sanitare ale statului. „Însă în acest stadiu nu este încă clar”, a mai spus ea.

Virusul West Nile, identificat pentru prima dată în Uganda în 1937, poate provoca trei tipuri de reacţii la oameni. De cele mai multe ori trece neobservat, însă poate cauza de asemenea simptome asemănătoare gripei iar la un număr mic de cazuri poate provoca complicaţii precum meningita sau encefalita. În aceste cazuri boala poate fi mortală.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.