9.5 C
Vaslui
02-apr.-2023

VIS ÎMPLINIT pentru elevul anului! Cu ajutorul „Ziarului de Iaşi” şi-a cumpărat un pian

- Advertisement -

Pianistul Florin Mantale şi-a cumpărat pianul de care avea mare nevoie. El a fost ajutat de cotidianul nostru, în decembrie, să strângă 3.600 de euro ca să achiziţioneze un instrument second hand ca să aibă la ce să exerseze. Tânărul de 18 ani era nevoit să meargă zilnic de la Holboca la Iaşi ca să repete.

În urma Campaniei „Un gest creştinesc în ajun de Crăciun”, susţinută de „Ziarul de Iaşi”, elevul anului, Florin Mantale, a reuşit să-şi împlinească visul, acela de a avea acasă un pian bun la care să poată repeta. Banii strânşi într-o săptămână de campanie i-au ajuns atât pentru pian şi transport, cât şi pentru acordarea acestuia. „Am cumpărat pianul din Câmpulung Muscel, a mers tatăl cu fratele meu să-l aducă deoarece eu eram la un concurs în Germania. Este un pian bun, cu coadă scurtă, marca J. Zapka – Sohn. Domnul Andriuţă, cel care mi l-a acordat, a spus că se găsesc mai greu piane într-o stare aşa bună. Tot ce trebuie să mai fac este să-i schimb fildeşul de pe clape, ca să fie albe”, spune elevul anului. Recent, s-a întors de la Bucureşti, unde a participat la două concursuri naţionale, unde a primit două premii I şi un premiu special. Este vorba de Concursul Naţional „Mihail Jora” şi de Concursul Naţional „Victor Giuleanu”.
Un adevărat virtuoz al pianului
La începutul lunii a participat la un concurs care s-a ţinut în Germania, unde şi-a făcut prietenii cu tineri talentaţi de peste tot din lume. Acolo a participat la Concursul „Clavi Cologne” care s-a ţinut în oraşul Aachen. Tânărul în vârstă de 18 ani a uimit colectivul de profesori de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” şi pe toţi cei din juriul concursurilor de la care s-a întors cu cele mai mari premii. Talentul său, munca şi perseverenţa au făcut dintr-un simplu băieţel un adevărat virtuoz al pianului, reuşind să adune în palmares distincţii şi premii la care alţi tineri de vârsta lui doar visează. Problema cu care acesta se confrunta era lipsa unui pian la care să repete acasă. Din acest motiv, rămânea zilnic după ore la şcoală, în clădirea de muzică, unde repeta până seara târziu. Ba mai mult, acesta mergea la şcoală şi sâmbăta, şi duminica, pentru repetiţii. În urma campaniei ziarului nostru, s-au strâns pentru pianul lui Florin Mantale aproximativ 3.600 de euro, bani cu care a reuşit să-şi cumpere un pian de calitate bună, care să-i îndeplinească exigenţele profesionale.
Tatăl este profesor de muzică
Acesta mărturiseşte că a căutat destul de mult pianul cel mai bun pe care l-a putut găsi la acest preţ şi că nu s-a grăbit. El a fost ajutat de unul dintre profesorii săi de la şcoală, dar şi de profesoara care îl pregăteşte zi de zi. „Am descoperit un copil foarte talentat, sensibil, pasionat de muzică. Mi-a fost repartizat de anul trecut, ştiam că este un copil foarte muncitor, foarte capabil şi inteligent. Când copilul este talentat şi muncitor, merită să fie ajutat!”, mărturiseşte Claudia Alexa, profesoara lui Florin. Prima pianină a lui a fost una la mâna a doua cumpărată de părinţi din Basarabia, care cu anii a devenit o epavă. Alta nouă, familia nu şi-a putut permite să cumpere, o pianină bună depăşind 1.000 de euro, iar părinţii lui Florin sunt oameni modeşti. Să-i cumpre un pian, părinţii nici nu visau că ar avea cum. Tatăl este profesor de muzică la Şcoala Gimnazială din Holboca, satul unde şi locuiesc, iar mama este recepţioneră.
Repetă în medie cinci ore zilnic

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vis-implinit-pentru-elevul-anului-cu-ajutorul-a-ziarului-de-iasia-si-a-cumparat-un-pian–91744.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.