3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Viscolul a închis douã drumuri din zona Husi!

PROBLEME Din cauza viscolului, ieri a fost închisã circulatia pe DN 24 A Husi – Murgeni, iar segmentul care adesea face probleme pe timp de iarnã, DJ 284 Ghermãnesti – Arsura – Husi, a fost si el ore în sir înzãpezit. Navetistii s-au supãrat pe faptul cã drumul înspre comune precum Stãnilesti a fost tinut închis, desi ei credeau cã se poate circula.

Au fost probleme mari, ieri, cu traficul pe valea Prutului, întrucât viscolul a fãcut ca portiuni întregi de pe DN 24 A sã fie blocate. Navetistii s-au supãrat pe situatie. “Uitati-vã, este ora 13,00 si se vede bine cã se poate circula, mãcar pânã la Stãnilesti, la Lunca Banului. De ce au închis tot drumul, de la Husi la Murgeni, dacã zãpada este poate pe la Berezeni, pe la Vetrisoaia. Copiii de la liceu vor sã se întoarcã acasã, sunt persoane care au nevoie sã ajungã la Husi, de la Stãnilesti. Si nu se poate, nu întelegem de ce”, a spus, supãrat, un cadru didactic, care face naveta la Scoala din Stãnilesti. Oficialii au explicat faptul cã s-a impus închiderea drumului, din cauza faptului cã soferii care ies din Husi nu pot fi verificati, fiecare, în ceea ce priveste destinatia. “Vãzând cã drumul este deschis, soferii cred cã pot ajunge inclusiv în zonele înzãpezite. Si rãmân în nãmeti. Asa cã pânã nu se curãtã în mare parte si pânã nu existã o sigurantã a traficului, mãsura restrictionãrii circulatiei se impune. Acum circulatia este îngreunatã din cauza zãpezii de pe carosabil, se actioneazã cu utilaje, existând restrictii la autovehiculele mai grele de 5 tone”, au explicat oficialii.

Pacientii dependenti de dializã au rãmas la spital!

Segmentul Arsura – Ghermãnesti a fost din nou înãzpezit. Viscolul a fãcut portiunea impracticabilã, însã, spun reprezentatii Primãriei, utilajele venite de la “Drumurile Judetene” i-au ajutat sã deszãpezeascã. “Acum totul e bine, se circulã la noi. Sã sperãm cã nu vor mai fi probleme. Noaptea trecutã nu s-a putut circula, dar la primele ore ale diminetii s-a actionat cu o frezã si un autogreder si s-a reusit curãtarea drumului. Cele douã persoane pe care le avem dependente de dializã de la noi din comunã, sunt si acum internate la spital. Din cauza vremii nu au mai fost aduse acasã, ca sã nu mai fie probleme cu transportul lor la dializã. Ei au nevoie de acest tratament lunea, miercurea si vinerea”, a spus viceprimarul comunei Arsura, Sergiu Blãnaru.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here