18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Visul lui Iancu: „Vreau un stadion nou pentru FC Vaslui!”

- Advertisement -

„Voi organiza o întâlnire cu toti parlamentarii, dacã vasluienii vor dori sã le fiu senator”

„Regiunea de Nord Est nu este sãracã, din punct de vedere al potentialului uman, aici sunt oameni care ar dori sã munceascã, dar nu au unde. Trebuie sã facem front comun cu totii, parlamentari, primari, sefi din administratie, sã scoatem judetul de pe acest loc neonorant pe care suntem acum, cea mai sãracã zonã din Europa. Trebuie sã atragem investitori aici, în judetul Vaslui, care sã aducã locuri de muncã, asta va fi prioritatea mea ca parlamentar. Dacã vasluienii vor dori ca eu sã fiu senatorul lor, le promit cã imediat ce se linistesc treburile si parlamentarii judetului îsi vor primi mandatele, voi organiza o masã rotundã, la care astept sã participe toti deputatii si senatorii judetului si unde sã punem pe hârtie ce putem face fiecare, indiferent de culoarea politicã” – Iancu Arcãlianu, candidat ARD pe Colegiul Vaslui Senat

CAMPANIE… Dupã douã sãptãmâni de campanie, candidatul ARD la Colegiul Senat Vaslui, Iancu Arcãlianu, poate sã tragã primele concluzii despre colegiul în care vrea sã câstige, cel mai mare si mai important din judet. Oamenii de aici au multe nevoi, nu stiu cine este senatorul în functie în ultimii patru ani, au fost mintiti în permanentã de PSD si PNL. Iancu Arcãlianu a fost consilier local la Vaslui, în perioada 2008-2012. De aici a plecat în aceastã actiune temerarã, în care vrea sã demonstreze tuturor cã un om organizat, calculat si deschis la toate provocãrile poate câstiga voturi, în ciuda masinãriei USL, care recurge la toate tertipurile posibile pentru a câstiga aceste alegeri. Multi se întreabã: este Iancu Arcãlianu rudã cu Marius Arcãleanu, colegul cu care face echipã pe Colegiul Vaslui deputati? Nu, nu sunt rude, însã de multe ori în campanie s-a trezit cu aceastã confuzie. Ar fi un punct de reper: cei doi au fost colegi în CL Vaslui, în mandatul 2008-2012. „Experienta de consilier local m-a ajutat foarte mult, având în vedere cã m-am întâlnit cu cetãteni din toate zonele si toate cartierele orasului, oameni pe care i-am reprezentat cu cinste si demnitate în CL”, spune Arcãlianu.

Oamenii din Colegiul Senat Vaslui au nevoie de locuri de muncã, spune Iancu Arcãlianu, cel care este un bun cunoscãtor atât al Vasluiului, cât si al Negrestiului sau al comunelor din jur. Ca fost consilier local, a vãzut cã locuitorii din municipiul Vaslui au multe probleme, iar una dintre ele riscã sã se transforme într-o mare problemã pentru administratia localã, dacã nu se vor gãsi resurse la timp. „NU sunt locuri de parcare, iar peste tot pe unde merg în Vaslui oamenii spun cã au nevoie de aceste locuri, ar dori chiar sã plãteascã si o taxã anualã. În unele zone sunt probleme cu parcurile pentru copii, care nu au fost reabilitate pânã acum, dar cel mai mult vasluienii doresc sã aibã locuri de muncã. Majoritatea au copii, nepoti, care au terminat un liceu, o facultate si care nu au nicio sansã în Vaslui. Pleacã tinerii din oras cãtre tãrile mai bogate din Europa, iar eu vreau ca senator sã schimb aceastã situatie. Mã voi lupta pentru ca Vasluiul sã beneficieze de investitii si pentru ca tinerii sã nu mai plece în Italia, Spania sau Anglia, sã rãmânã aici, unde este casa lor”, spune Arcãlianu.

Din 1992 si pânã în 2008 a stat în umbra colegilor din PD

Iancu Arcãlianu face politicã din 1992. Spre cinstea lui, a intrat în Partidul Democrat acum 20 de ani si nu a mai plecat la tot felul de partide, cum au fãcut-o alti colegi de-ai sãi. „Este adevãrat, în perioada 1992-2008 am stat în umbra politicienilor importanti din organizatia judeteanã, în spatele oamenilor politici de prim rang. A fost o perioadã în care am învãtat multe lucruri de la cei care erau în primele rânduri ale partidului. Am învãtat, mai ales, care sunt lucrurile bune pe care oamenii se asteaptã sã le faci pentru ei si am preluat ideile bune. Nu am agreat luptele interne si nici orgoliile personale. Probabil, de asta am fost atât de mult timp în <<opozitie>>, pentru cã am fost un om care nu a stiut sã mintã niciodatã. Nu-mi place minciuna, o spun tuturor celor cu care mã întâlnesc, nu vreau sã vin cu minciuni în fata oamenilor, numai ca sã mã voteze. Nu-mi place sã mint si nici nu vreau sã fiu mintit, de aceea cei care m-au mintit mi-au devenit mai apoi <<prieteni>>. O spun clar: nu vreau sã fiu confundat cu acei politicieni care vin si cer votul oamenilor, dupã care timp de patru ani nu mai trec prin colegiile în care sunt alesi. Nu stiu dacã voi fi ales, nu vin sã le promit alegãtorilor marea cu sarea, le cer doar sã încerce sã mã cunoascã si, în final, tot ei, alegãtorii, vor decide dacã merit sau nu sã fiu votat”, explicã inginerul Arcãlianu. Acesta a simtit pe pielea sa neîncrederea alegãtorilor în politicieni, „mai ales atunci când cei pe care i-au votat si au ajuns parlamentari nu au fost alãturi de ei”. Candidatul ARD la Colegiul Senat Vaslui le spune oamenilor cã acei politicieni care nu se tin de cuvânt si timp de patru ani nu mai vin prin colegiile în care sunt votati ar trebui sanctionati la vot, la alegeri.

Proiectele lui Iancu Arcãlianu: apã pentru Vaslui, târg de produse ecologice. În plus, un nou stadion pentru FC Vaslui!

Ca inginer hidrotehnist si fost director la Apele Române, candidatul la Senat Vaslui stie foarte bine cã municipiul-resedintã are mari probleme cu alimentarea cu apã potabilã. „Dacã voi fi ales senator, mã voi preocupa sã rezolv o problemã importantã, vitalã chiar, pentru Vaslui. În colaborare cu primãria, vreau sã caut surse financiare pentru a prospecta zona, fonduri de la Guvern si de la Consiliul Local, prin care sã gãsim sursele de apã suficiente pentru a asigura alimentarea cu apã a orasului pe urmãtorii 40-50 de ani. Toate aductiunile de apã ale orasului sunt axate pe acumulãri de suprafatã, iar seceta ne-a lovit foarte tare. Apa este viatã, trebuie sã facem front comun sã gãsim sursele de finantare pentru prospectarea si gãsirea unor surse alternative. Este un subiect care mã intereseazã si pentru care mã voi bate, chiar dacã va fi vorba de foraje la 200 de metri, cu bazine de stocare si statie de pompare care sã rezolve problema apei potabile în Vaslui”, spune candidatul la Senat. Desi a fost director la Apele Române, Iancu Arcãlianu nu a putut face prea multe pe acest subiect, „deoarece este un proiect care tine de administratia localã”. Ca om al cetãtii, Arcãlianu nu este impasibil la problemele locale, fie cã este vorba de probleme sociale, economice sau… sportive! „Avem aceastã echipã fanion a judetului, FC Vaslui, care ne poartã numele peste tot în tarã si în marile orase din Europa. Eu vin cu propunerea ca, alãturi de ceilalti parlamentari, dacã voi fi votat, sã gãsim o solutie pentru a construi un stadion nou în Vaslui. Asta va însemna cã va trebui sã gãsim surse de finantare, dar si un teren nou, pe care sã ridicãm un stadion modern, pe care echipa noastrã favoritã sã joace toate meciurile, fie cã sunt nationale sau internationale. Este un proiect ambitios, dar am încredere cã îl putem realiza”, explicã candidatul ARD. Nu în ultimul rând, Iancu Arcãlianu doreste sustinerea unui târg de produse ecologice, în spatiul cuprins între bazar si Sala Sporturilor, pe „Variantã”, acolo unde omul de la tarã poate veni cu ouã, carne de pasãre, lapte, brânzã sau legume, o datã pe sãptãmânã, evitând astfel speculantii din piete. „Dacã primãria va accepta acest lucru, cred cã vasluienii vor fi cei mai câstigati. O datã pe sãptãmânã, când locuitorii Vasluiului au timp de cumpãrãturi si îsi fac aprovizionarea pe mai multe zile, cei care vor produse naturale pot veni la târgul de produse ecologice, unde sã ia cele mai proaspete alimente, la preturi bune”, ne spune interlocutorul.

În unele comune, apa în sistem centralizat nu este decât la nivel de declaratii!

În ultimele douã sãptãmâni, Iancu Arcãlianu a fost prin toate comunele si orasele acestui colegiu. A vãzut cã sunt comune în care s-a fãcut treabã bunã si s-au adus finantãri pentru retelele de apã-canal, dar si localitãti în care nu s-a fãcut mare lucru. „Sunt comune în care s-au implementat programele de apã-canal, dar din pãcate pentru oameni apa nu curge la robinete, cum este cazul comunei Bãlteni. Avem si comune în care nu s-au fãcut proiecte, din cauza lipsei de finantãri. Dacã vasluienii îmi vor da votul si voi ajunge senator, vreau sã le spun ceva: stiu cã fiecare parlamentar primeste o anumitã sumã pentru a ajuta primãriile din colegiu. Voi directiona acesti bani pentru ca toate primãriile sã facã proiecte la apã-canal sau infrastructurã si astfel, dupã patru ani de mandat, sã pot spune cã 60-70% din localitãtile rurale vor avea legãturi cu centrele urbane, drumuri asfaltate, care sã ridice nivelul de trai al locuitorilor”, mai afirmã Arcãlianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.