20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Vladimir Putin, lovitură de proporţii din partea S&P. Rusia a fost declarată în faliment selectiv! E la un pas de incapacitate de plată

Agenţia Standard & Poor’s (S&P) a scăzut rating-ul Rusiei în valută la „default selectiv” (faliment selectiv) din cauza riscurilor sporite că Moscova nu va fi capabilă sau nu va fi dispusă să-şi onoreze angajamentele faţă de străinii care i-au cumpărat obligaţiunile.

Vladimir Putin, lovitură de proporţii din partea S&P. Confruntată cu valuri de sancţiuni din cauza invadării Ucrainei, Rusia s-ar putea confrunta prima oară cu incapacitatea de plată externă suverană din ultimii peste 100 de ani, în condiţiile în care săptămâna aceasta a făcut aranjamente pentru a rambursarea unei obligaţiuni internaţionale în ruble, cu toate că plata era scadentă în dolari, transmite agenţia Reuters.

Agenţia Standard & Poor’s (S&P) a aflat că Rusia a efectuat luni în ruble plățile cupoanelor pentru euroobligațiunile denominate în dolari.

„În prezent, nu ne așteptăm ca investitorii să poată converti aceste plăți în ruble în sume în dolari echivalente cu cele datorate inițial sau ca guvernul să convertească aceste plăți în perioada de grație de 30 de zile”, a precizat S&P.

Mai mult, agenţia estimează că sancțiunile impuse Rusiei vor fi probabil sporite în următoarele săptămâni, „împiedicând dorința și capacitatea tehnică ale Rusiei de a onora termenii și condițiile obligațiilor sale față de deținătorii de datorii străine”, conform Hotnewshttps://www.romaniatv.net/vladimir-putin-lovitura-de-proportii-din-partea-sp-rusia-a-fost-declarata-in-faliment-selectiv-e-la-un-pas-de-incapacitate-de-plata_6397443.html

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here