spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

„Voi scoate la lumină averea ascunsă a Vasluiului și împreună o să deschidem orașul pentru investitori” (P)

- Advertisement -

PROIECT FABULOS… Planul lui Marius Arcăleanu de dezvoltare economică a Vasluiului are câteva componente interesante și realiste și se bazează pe scoaterea la lumină a averii Vasluiului, ținută la secret de administrațiile PSD, care s-au perindat pe la Primăria Vaslui. Candidatul pentru Primăria Vaslui al Alianței Dreapta Unită (formată din Forța Dreptei, PMP și USR) anunță un nou început și pentru Zona Industrială Vaslui, unde investitorii vor fi principalii factori care vor contribui la relansarea economică a municipiului. Acest plan se va face după o consultare publică prealabilă cu cetățenii din Vaslui, unde cărțile vor fi puse pe masă și vasluienii vor afla ce au ținut la secret pesediștii.

Municipiul Vaslui se confruntă cu o situație critică în ceea ce privește nivelul investițiilor și o viață economică dinamică care să aducă bunăstare în comunitate. Acest lucru a condus la un exod în masă al tinerilor și an de an se constată o îngrijorătoare depopulare a orașului. Cauza acestei stări de fapt se găsește foarte clar în incapacitatea și lentoarea actualei administrații PSD de a deschide orașul și de a atrage investiții care să creeze valoare pentru comunitate și locuri de muncă bine plătite. Actuala conducere pesedistă a Primăriei, deși avea pârghiile necesare, nu a fost în stare nici măcar să creeze minimele condiții care să permită dezvoltarea economică a municipiului Vaslui.

Averea Vasluiului este ținută la secret de PSD

Foarte grav este faptul că Primăria Vaslui controlată de PSD refuză să aducă la cunoștința opiniei publice în ce constă patrimoniul public și privat al municipiului. Practic, această avere publică este ținută la secret de pesediștii care acum ocupă Primăria și au închis toate robinetele dezvoltării urbane și economice. Astfel, am ajuns să fim un oraș izolat și deconectat din punct de vedere al surselor care generează bunăstare și prosperitate în comunitate, în speță investițiile private și facilitarea acestora, respectiv parteneriatele public-privat. „PSD și conducerea de 25 de ani a Primăriei au făcut tot timpul o mare secretomanie în ceea ce privește domeniul public și privat al municipiului. Nu se știe exact ce terenuri sunt disponibile pentru a deschide orașul pentru investitori. De aceea este nevoie ca eu să vin la Primărie, să desecretizez averea orașului, să pun experții la treabă. Doar așa pot pune în practică soluțiile de regenerare urbană și economică a Vasluiului”, este afirmația categorică a candidatului Alianței Dreapta Unită la Primăria Vaslui.

„Refac Zona industrială imediat ce aduc la lumină patrimoniul orașului”

Soluția propusă de Marius Arcăleanu este să facă lumină în ceea ce privește domeniul public și privat al municipiului, ca punct de pornire în identificarea și declararea noii Zone Industriale a Vasluiului. Doar așa se poate face o localizare rapidă și sigură, și se pot construi proiecte importante precum parcurile industriale și tehnologice. “Următorul pas, odată realizat inventarul terenurilor de care dispune Vasluiul, este să clarific împreună cu experții în urbanism care va fi noua Zonă Economică Vaslui și să o prezint cetățenilor spre consultare publică. Imediat ce declarăm această nouă zonă industrială, venim cu toate utilitățile necesare și o punem total la dispoziția investitorilor”, a adăugat economistul Marius Arcăleanu.

Parteneriate locale, naționale și internaționale pentru Vaslui

Viziunea lui Marius Arcăleanu privind dezvoltarea Vasluiului include și realizarea unor parteneriate durabile ale Primăriei Vaslui cu Camera de Comerț și Industrie, respectiv cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor de afaceri. O legătură specială va fi creată cu autoritățile din Republica Moldova mai ales pentru schimburi de bune practici economice. De asemenea, mai are în vedere și constituirea de parteneriate cu unitățile administrativ-teritoriale din zona metropolitană, dar și cu Consiliul Județean Vaslui, pentru a identifica, tot cu experții, cele mai bune variante pentru crearea Zonei Economice Metropolitane.

Primarul Arcăleanu îi va invita pe ambasadorii statelor dezvoltate, la Vaslui

Marius Arcăleanu consideră, totodată, că un nou început pentru Vaslui îl va reprezenta alegerea sa ca Primar și venirea ambasadorilor statelor dezvoltate în municipiul nostru pentru a dialoga și dezbate despre dezvoltarea economică. Până în prezent, ambasadorii nu au fost invitați la Vaslui din cauză că gruparea PSD de la Primărie este total lipsită de viziune și de preocupare pentru dezvoltarea reală a orașului. „știm că ambasadorii sunt vectorii principali ai companiilor și investitorilor din țările lor. știm că au un cuvânt important de spus care să-i convingă pe oamenii lor de afaceri să investească și la noi. Nu mă las până nu vin cu ambasadorii SUA, Israel, Germania, Italia, Franța etc. la Vaslui. Vreau ca ei să știe și să se convingă că orașul este deschis investitorilor din țările lor”, a mai declarat Marius Arcăleanu.

Marius Arcăleanu este economist, licențiat al Academiei de Studii Economice București. Deține propria companie în Vaslui, cu activitate în domeniul serviciilor medicale. Este președinte al Partidului Forța Dreptei Vaslui. A rămas consecvent un om de dreapta, nu a trădat niciodată această orientare politică, chiar dacă a fost dat afară din PNL, acum doi ani, ca urmare a criticilor aduse conducerii. A fost timp de 12 ani (2008-2020) consilier municipal la Vaslui. Următorii trei ani, până în 2023, a deținut calitatea de consilier județean. În perioada 2006-2009, a fost Director General adjunct la Agrocomplex Bârlad, apoi Director la Casa Județeană de Pensii între 2009 și 2012, iar, în intervalul 2020-2021, Director General al Casei Județene de Sănătate Vaslui.

Mai multe informații despre planul de guvernare locală 2024 propus de economistul Marius Arcăleanu găsiți pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/share/p/Ck9AsWyzchcvuXhM/

Acest material a fost comandat de PARTIDUL FORȚA DREPTEI FILIALA JUDEȚEANĂ VASLUI (parte a alianței electorale „Alianța DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORȚA DREPTEI”) și realizat de operatorii economici SC AD FONTES ELITE SRL și SC VREMEA NOUĂ SRL, Cod identificare al mandatarului financiar coordonator 21240063.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. A terminat facultatea că gasca prin apa, nimic nu sa prins de el. Auzi, face economie cu rep Moldova 🤣🤣🤣aia sunt vai mama lor, iar tu faci schimburi economice. Au și PSD prostii lor, dar nici celelalte organizații mafiote,nu se lasă mai prejos.

 2. Oricine este mai mai bun decât reprezentantul PSD! Sunt apolitic,dar efectiv mi s a acrit de tot ce înseamnă PSD. Indiferent cine vine, ca e de la Forta dreptei, ca e de la AUR,ca e de la PNL, …..oricine este mai bun decât PSD! Sa nu uitam spqga lui Buzatu si sa nu uitam ca ” Buzaul nu e în Moldova, …….” asa a spus ” il capo di tutti capi” al PSD ului! Trebuie sa fii cu creier puțin ca să mai votezi iar PSD!

 3. Sa fim serioși, daca mai era ceva de furat nu furau ăștia pana acum?
  Daca printr-o minune a mai rămas ceva cel mai probabil nu poate fi valorificat si nu interesează pe nimeni

 4. Acest articol este făcut de unconsilier de imagine pentru campanie. Dacă îl întrebați pe Arcaleanu ce scrie în acest articol se uita ca mâța în calendar, habar nu are ce înseamă o zona economica pentru Vaslui. Dar sa presupunem ca știe acest lucru, cu oamenii crea îi are lângă el și îl susțin nu poate trece de nivelul unor elevi de clasa a IX cel mult. Deci circ pe pâine.

 5. Voi nu pricepeți că asta era portar, nu inginer, nu profesor, nu doctor, portar🤫 ce sa deschidă asta, poate doar poarta la fabrica, că în rest nu e bun de nimic. Ferească sa ajungă analfabetul asta primar🤕

  • Bai prostane citește articolul . A terminat ASE București o facultate cu renume și care in generația lui era destul de râvnita, cum de altfel este și astăzi . Portar e ăla sef peste PSD , Marcelica care zice ca le este Rușine cu prosti ca tine din
   Moldova care Votează PSD și când sunt făcuți prosti pe fata ! Vai mama ta !

   • Degeaba a terminat ASE-ul la Bucuresti daca la examenul pentru postul de director al casei judetene de sanatate a luat nota 1 (unu) sau poate a avut o zi proasta si nu a cazut pe subiect….mai trebuie sa promita ca va veni la serviciu voluntar, ca in rest le-a promis pe toate…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.