spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Voiculescu, Gâdea, jandarmii si restul fraierilor!

- Advertisement -

Cum e si soarta asta! Dacã ar fi stiut dom’ profesor Voiculescu faptul cã reabilitarea imaginii sale de colaborator silitor si câstigarea simpatiei publice se poate obtine abia dupã ce intri în închisoare, la Rahova, pãi mai pierdea dânsul vreo 20 de ani, cu atâtea încercãri esuate de a fi iubit de poporul turnat? Pentru cã, pentru cine a urmãrit destinul postdecembrist al acestei tãri, e cunoscutã strãdania teribilã a lui Dan Voiculescu de a deveni o figurã, mãcar acceptabilã, în peisajul socio-politic românesc. N-a prea reusit, în ciuda partiduletului Conservator, format si obligat sã supravietuiascã, în ciuda fundatiei caritabile “Dan Voiculescu”, ba, de multe ori, chiar si a Antenelor, menite sã-l ajute cu înfrumusetarea imaginii si cu sporirea influentei. Când mai uita lumea legenda celebrã cu “furatul banilor lui Ceusescu”, când mai tãceau verisorii din Germania, turnati la Securitate, cum apãrea un Bãsescu (altã figurã!) si-l dãdea de gol, spunându-i, în gura mare: solutia imoralã! Si uite asa s-a chinuit dom’ profesor sã fie simpatic! Dar degeaba! Destinul stabilise însã exact când va avea Dan Voiculescu momentul de râvnitã glorificare: intrarea sa pe usa de la Rahova! Partea proastã pentru el e cã nu se poate bucura de puhoiul care rezoneazã, în sfârsit, cu “lupta sa pentru dreptate, onoare si curaj”, întrucât tocmai ce a fost încarcerat. Prost moment si-a mai ales si soarta asta, ca sã-i dea lui dom’ profesor, ovatii la scenã deschisã, solidaritatea multimii si uitarea publicã în ceea ce priveste turnarea pânã si a familiei sale! Prost de tot! Mãcar de-ar fi fost în celulã televizor, cã altfel a pierdut frumusete de panaramã!

Toatã presa si-a concentrat camerele si reporterii la Bucuresti. Acolo au fost cei mai multi sustinãtori ai lui Voiculescu. Au mai fost vreo câtiva si prin alte judete. Dar surse demne de încredere mi-au declarat cã la plimbare a iesit însusi Lili Trifu, legendarul jurnalist pe care multi vasluieni l-au înjurat cu nãduf de atâtea ori, în special duminica, atunci când fãcea emisiune specialã. Cu tot tãrãboiul de la Bucuresti, lumea a uitat de el. Si totusi, e si el vedetã. Adicã, ce mare diferentã este între Lili Trifu si Gâdea, Ursu sau Mircea Badea?

N-am sã înteleg niciodatã cum sunt alesi sefii de la jandarmerie. Ori sunt prosti din nastere, ori sunt tâmpiti în mod intentionat, programat si regulamentar. Cert este cã ordinele si reactia acestora este total imprevizibilã. Atunci când la Pungesti se strângeau cel mult 100 de oameni, veneau peste 200 de jandarmi si loveau tot ce prindeau: copii, bãtrâni, etc. Nu mai vorbesc de sutele de amenzi, date fãrã numãr de manelistii îmbrãcati în uniforma statului. Ieri, la Bucuresti, au fost câteva mii de oameni înfierbântati, si doar câtiva jandarmi care…priveau. Si dacã s-a întâmplat ca alti jurnalisti decât cei de la Antene sã-si ia putinã bãtaie de la fanii lui Gâdea si Voiculescu, ce mare scofalã?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.