15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Voinestiul se rãscoalã

- Advertisement -

RÃZMERITÃ…Clopotelul scolii din Voinesti riscã sã nu mai aibã pentru cine suna pe data de 15 septembrie si asta deoarece primarul din localitate a decis sã mute elevii claselor V-VIII la Avrãmesti, la 15 kilometri distantã. Hotãrârea edilului a creat nemultumiri în rândul pãrintilor, care amenintã cu iesiri în stradã si chiar cu renuntarea la a-si mai da copiii la scoalã.

În 2004, Voinestiul se mândrea cu o scoalã nou-noutã, construitã din fonduri europene. În 2014, constructia se pregãteste sã-si punã lacãtul pentru clasele gimnaziale. Si asta deoarece directorul si secretarul scolii sunt din alt sat, Avrãmesti, si potrivit sãtenilor, s-au sãturat sã mai facã naveta zilnicã de 15 kilometri. “În istoria comunei noastre nu s-a mai auzit ca scoala sã se închidã. Din cauzã cã nu sunt suficienti elevi pentru clasele V-VIII, vor sã punã lacãtul pe usã. Însã nu e pentru prima datã când numãrul copiilor este mai mic, dar niciodatã nu s-a mai pus în discutie asa ceva. Toate necazurile astea se întâmplã pentru cã directorul si secretarul scolii sunt sprijiniti politic, sunt din Avrãmesti, si s-au gândit sã nu mai facã naveta. Fata mea trece acum în clasa a V-a, e bolnavã, nu poate sã meargã cu microbuzul iar eu nu-mi permit sã fac zilnic naveta. Suntem mai multi pãrinti care mâine (n.r. azi) ne vom duce la primar sã îi spunem nemultumirile noastre. Dacã nu ne va asculta nimeni, suntem hotãrâti ca un an de zile sã nu ne mai dãm copiii la scoalã.” a declarat Florenta, mama unei eleve. Situatia scolii din Voinesti a atras atentia si ISJ-ului care va trimite sãptãmâna aceasta o echipã în inspectie.

Primarul confirmã închiderea scolii

Pânã la sosirea reprezentantilor Inspectoratului Scolar, primarul comunei Voinesti se grãbeste sã-si ducã planul la capãt. “Nu e vorba de închiderea scolii, ci doar de comasarea claselor V-VIII din Voinesti cu cele din Avrãmesti. Fiind mai multi elevi de gimnaziu din Avrãmesti, e normal ca acolo sã fie mutati cei din Voinesti. Noi îi asteptãm si pe cei de la ISJ cu mare drag, dar situatia e clarã.” a declarat Aurelian Miler, primarul comunei Voinesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.