23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Vom avea prefect maghiar la Vaslui

Presedintele PD-L Vaslui, deputatul Dragos Iftime, a elucidat misterul, confirmând cã judetul Vaslui va avea un prefect sustinut de UDMR . În acelasi timp, Ciprian Iftimoaei, prefectul judetului, este convins cã nu va fi schimbat din functie, bazându-se pe o discutie avutã, ieri, cu deputatul PD-L Dan Marian. Probabil a sunat pe cine nu trebuie. Decizia de cedare a celor douã judete UDMR a fost luatã în forul central de conducere al PD-L. Cu aceastã ocazie s-a lãmurit si cine conduce organizatia PD-L Vaslui. Premierul Boc a confirmat în ultima sedinta din anul 2009 a Biroului Permanent National, cã la Vaslui Dragos Iftime va conduce organizatia PD-L

“În Biroul Permanent National (BPN) al PD-L s-a luat în discutie, întradevar, si problema celor douã prefecturi – Hunedoara si Vaslui – în care nominalizarea va fi fãcutã de cãtre UDMR. La Vaslui, din pãcate, e posibil sã avem prefect maghiar. Acest lucru s-a întâmplat si din cauza luptelor interne din organizatie noastrã pentru preluarea functiei de presedinte interimar si nu a avut cine sã argumenteze la Bucuresti cã un prefect maghiar nu e deloc benefic pentru judetul nostru.Eu sper cã vom reusi sã schimbãm situatia mai ales cã nu suntem chiar oaia neagrã a PD-L-ului. Ca rezultate în campania electoralã judetul Botosani a iesit pe ultimul loc” a declarat Dragos Iftime presedintele PD-L Vaslui, revenit pe aceastã functie, dupã ce pe perioada campaniei Dan Marian a fost numit coordonatorul PD-L Vaslui. Aceastã informatie, cum cã prefecturile din Hunedoara si Vaslui vor avea prefect maghiar, a apãrut prima datã pe site-ul ziarul “Evenimentul Zilei” si arãta cã liderii PD-L au hotãrât în BPN care sunt cele cinci prefecturi dintr-un total de 42. Doar trei vor fi din Ardeal (Harghita, Covasna si Sãlaj), iar restul vor fi din judetele unde PD-L are organizatii codase. Astfel, Marko Bela va trimite peste Carpati, în Hunedoara – judetul în care Tiberiu Iacob-Ridzi nu a scos în alegeri decât 40% si Vaslui doi prefecti maghiari.

S-a lãmurit si cine e presedinte la Vaslui

Dupã alegeri mandatul lui Dan Marian de presedinte interimar al PD-L Vaslui a expirat, urmând conform spuselor lui Pinalti, coordonatorul pe Moldova al PD-L, sã se stabileascã cine va conduce organizatia mai departe. în perioada ce a urmat o fost o situati hilara: Dan Marian era presedinte “pe vorbe” (cum ne-a confirmat un important lider de la centru), iar Dragos Iftime pe hârtie. Cu aparitia acestei situatii s-a lãmurit si cine este presedintele interimar: “În ultima sedintã a anului trecut a BPN-ului, presedintele Boc m-a reconfirmat în functie de presedinte a organizatiei Vaslui. Practic s-a revenit la situatia de dinainte de turul II. Pe perioada campaniei deputatul Dan Marian a fost numit coordonator de campanie de cãtre Gheorghe Stefan si i s-a dat si atributiuni de coordonare a organizatiei”.

Bichinet: “De ce n-ar fi bun prefect din partea PD-ului?”

“Dacã în judetul Vaslui va fi numit un prefect maghiar, eu n-o sã am nimic de comentat, însã as dori sã vãd reactiile din PD, pentru cã eu stiu cã în judetul acesta mai sunt si democrati autentici, nu din cei conjuncturali. Adicã, de ce n-ar fi bun prefect din partea PD-L-ului, Constantin Stefãnescu, Costel Moraru sau chiar câtiva mai noi si mai tineri? Îmi imaginez cã la functia aceasta se vor îngrãmãdi mai multi si care vor sti sã “joace” mai frumos la Bucuresti si mai zornãitor ca la anul nou acela va fi numit. Am eu prea multe treburi de rezolvat pe linie administrativã ca sã mã gândesc la functia de prefect”, a declarat Corneliu Bichinet, presedintele organizatiei judetene a PRM Vaslui.

“La ordinele deputatului Dan Marian”

“În legãturã cu materialul pe care l-ati publicat, astãzi, am avut o discutie cu deputatul Dan Marian si, desigur, l-am întrebat dacã trebuie sã-mi fac bagajul sau nu. Mi s-a spus sã stau linistit cã nu se va întâmpla nimic. Oricum, nu pot sã discut problema din punct de vedere politic, asa cum este ea în acest moment. Din punctul meu de vedere as dori în continuare sã detin functia de prefect si sã pun în aplicare proiectele pe care le am în plan, între care primeazã reforma în administratie”, a declarat, ieri, prefectul Ciprian Iftimoaie. Probabil cã actualul prefect a sunat gresit persoana cãreia trebuia sã-i cearã sfatul. În acelasi timp, deputatul Dan Marian, vicepresedintele PD-L Vaslui a declarat cã nu doreste sã comenteze o informatie apãrutã într-un ziar central si preluatã în plan local, nici nu a vrut sã confirme cã ar sti despre consultãrile PD-L si UDMR. Pe aceeasi linie, consilierii de presã ai UDMR Vincze Kecskes Jutka si Otillo Czarnie au declarat reporterilor “Vremea Nouã” cã nu pot spune încã nimic despre aceastã problemã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here