spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Von der Leyen: Polonia trebuie să dizolve Camera disciplinară a judecătorilor pentru a i se aproba PNRR-ul

- Advertisement -

Polonia trebuie să desfiinţeze noua cameră disciplinară pentru judecători înainte ca Bruxellesul să-i aprobe Planul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Declarația vine la o zi după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis ca Polonia să plătească un milion de euro pe zi pentru că nu a respectat verdictul justiţiei comunitare privind desfiinţarea camerei disciplinare a Curţii supreme.

„Dorim să punem în acest plan de redresare şi rezilienţă un angajament clar de dizolvare a camerei disciplinare, de a pune capăt sau de a reforma regimul disciplinar şi de a începe procesul de reinstalare a judecătorilor”, a spus Ursula von der Leyen la o conferinţă de presă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Cred că este realizabil, sper că vom ajunge la un acord. Dar partea de reforme este o condiţie sine qua non”, a mai precizat preşedinta Comisiei Europene.

Camera disciplinară a Curţii Supreme poloneze este o nouă instituţie creată în cadrul reformei sistemului judiciar adoptată de guvernul polonez condus de formaţiunea conservatoare Lege şi Justiţie (PiS) şi contestată de opoziţie şi de Bruxelles. Competenţa Camerei Disciplinare acoperă, printre altele, cauzele disciplinare referitoare la judecătorii Curţii Supreme şi, în apel, pe cele referitoare la judecătorii instanţelor de drept comun. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/von-der-leyen-polonia-trebuie-sa-dizolve-camera-disciplinara-a-judecatorilor-pentru-a-i-se-aproba-pnrr-ul-1716481

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.