spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Vor închisoare pentru eleva din Husi, care si-a ucis copilul!

- Advertisement -

AMÂNARE …Fata din Bunesti-Averesti, care, în timpul cât a fost elevã la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Husi, si-a ucis pruncul, nãscut pe furis, în locuinta unde stãtea cu gazdã, aflã peste 10 zile dacã va face închisoare pentru fapta sa! Instanta Curtii de Apel Iasi ar putea tine cont de apelul procurorilor, care cred cã tânãra meritã închisoarea cu executare pentru fapta comisã, nu doar “cu suspendare”, asa cum a primit, pe fond, la Vaslui. Pentru cã si-a ucis bãietelul, sugrumându-l si lovindu-l cu bestialitate, pedeapsa primitã pe fond a fost de 2 ani de închisoare cu suspendare, dar si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii.

Ieri, la Curtea de Apel Iasi a avut loc primul termen de judecatã în dosarul în care procurorii vasluieni au declarat apel împotriva hotãrârii de fond, care o priveste pe fosta elevã, Mãdãlina Roxana Diaconu, cea care, elevã în clasa a XII-a fiind, la momentul comiterii faptei, si-a ucis nou-nãscutul, primind pentru fapta sa doar închisoare cu suspendare, dar si câteva zile de muncã în folosul comunitãtii. Procurorii au cerut încã de la început, închisoarea cu executare pentru inculpatã, considerând fapta ca fiind “extrem de gravã” si de naturã a revolta societatea, însã instanta Tribunalului Vaslui, luând în considerare o serie de elemente în circumstantiere, a fost blândã. Ieri, instanta ieseanã a decis amânarea pronuntãrii, stabilind data verdictului pe 29 ianuarie 2015.

Apãrãtorii fetei: “din cauza lipsei de educatie”!

De reamintit cã acest caz s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 februarie 2013, într-o locuintã din centrul municipiului Husi. Fata, provenind dintr-o familie din Bunesti-Averesti, locuia cu gazdã la o vârstnicã din oras, împreunã cu o colegã. În noaptea în care aceasta a nãscut, colega nu era cu ea, iar bãtrâna s-a culcat devreme. Fata a mers în baie si a nãscut singurã, dupã care a recurs la gestul odios, de a ucide bebelusul, lovindu-l de vasul de la toaletã si strangulându-l, dupã cum avea sã reiasã în urma expertizei medico-legale. Organele interne ale micutului erau rupte, se mai arãta în document, semn cã pruncul fusese victima unei agresiuni clare. Când a vãzut cã bebelusul a murit, l-a bãgat într-o pungã si l-a ascuns dupã un fotoliu. Fata a sustinut apoi în fata organelor de anchetã cã rãnile de pe trupul copilului ar fi fost ca urmare a faptului cã ea l-ar fi scãpat pe micut, din cauza stãrii de panicã în care se afla. Gazda sa a sustinut cã nu a auzit nimic, nebãnuind mãcar nici urmãtoarele douã zile dupã cele întâmplate, cã, dupã un fotoliu din locuinta sa, era ascuns cadavrul unui prunc. Apãrãtorii tinerei inculpate, acum în vârstã de 20 de ani, au sustinut cã tot ceea ce s-a întâmplat a avut loc pe fondul unei tulburãri emotionale a fetei din acel moment. Acestia au mai spus cã ea nu a avut o reprezentare clarã a faptelor pe care le comite si cã lipsa de educatie, dar si singurãtatea (neavând aproape o mamã care sã o îndrume) au contribuit la grozãvia pe care a comis-o.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.