19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Vorbe ascuţite şi săgeţi trimise de la distanţă între Sarkozy şi Hollande. Se apropie cel de-al doilea tur al alegerilor şi vor voturile Marinei Le Pen

- Advertisement -

Tensiunea creşte pe zi ce trece în viaţa politică din Franţa, pe măsură ce se apropie cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Înaintea confruntării lor directe, de săptămâna viitoare, Nicolas Sarkozy şi François Hollande s-au duelat la distanţă, la televiziunea publică. Amândoi au continuat încercările de a cuceri electoratul extremei drepte, dar fără să pară că-i adoptă şi ideile.

Clasat pe locul doi la alegerile din primul tur, Nicolas Sarkozy îşi concentrează acum campania pe temele favorite ale Frontului Naţional, de extremă dreapta: apărarea graniţelor în faţa imigraţiei şi denunţarea aşa-numitelor „elite” străine de popor. În opinia lui Sarkozy, cei aproape 18 la sută din alegători care au votat cu Marine Le Pen, nu sunt rasişti şi au vrut doar să protesteze faţă de actualul sistem politic.

La rândul său, François Hollande îl acuză pe Sarkozy că „aleargă după ideile şi cuvintele Frontului Naţional”. Candidatul socialist adaugă, însă, că şi el se adresează tuturor alegătorilor, deci şi celor de extremă dreapta, şi nu evită nici el temele de interes pentru aceştia, cum este imigraţia.

Hollande şi Sarkozy au fost, pe rând, invitaţii unei emisiuni politice a televiziunii France 2. S-a discutat şi despre gluma îndoielnică a unui deputat, susţinător al lui Sarkozy, care a poreclit-o „Rottweiler” pe tovarăşa de viaţă a lui Hollande, ziarista Valérie Trierweiler. Declaraţia a fost condamnată de toată lumea, inclusiv de Sarkozy însuşi, dar deputatul refuză să prezinte scuze, spunând că gluma i se pare, în continuare, reuşită.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.