spot_imgspot_img
spot_img
-1.4 C
Vaslui
09-dec.-2023

Voronin urmărit penal şi fără imunitate

- Advertisement -

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, liderul PCRM, ar putea fi lipsit de imunitate parlamentară, la cererea Procuraturii Generale. Potrivit procurorilor, Vladimir Voronin este bănuit de neglijenţă în serviciu în timpul mandatului de preşedinte de ţară, care s-a soldat cu decesul unei persoane în timpul evenimentelor din 7 aprilie, transmite Info-Prim Neo.

Demersul Procuraturii Generale a fost citit deputaţilor de către preşedintele interimar Mihai Ghimpu. Potrivit cererii menţionate, la 18 septembrie procurorii au început urmărirea penală a lui Vladimir Voronin pe cazul decesului unei persoane în timpul evenimentelor din 7 aprilie, precum şi pe cazul devastării clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, şi alte urmări grave.

Demersul Procuraturii a fost propus spre examinare Comisiei parlamentare juridică, numiri şi imunităţi. Potrivit lui Mihai Ghimpu, demersul în cazul lui Vladimir Voronin va fi examinat la şedinţa de mâine a legislativului. Tot mâine va fi examinată şi o altă propunere a procurorilor, de retragere a imunităţii parlamentare deputatului comunist Anatolie Popuşoi pentru fărădelegile comise în perioada şefiei la Agenţia Moldsilva.

“Este o isterie înainte de campania electorală. Oamenii ştiu cine se fac de vină, de fapt, de evenimentele din 7 aprilie. Întrebaţi-l pe Lupu”, a spus secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean.

Potrivit lui Iurie Muntean, Marian Lupu, ar fi negociat în aprilie 2009 cu opoziţia de atunci provocarea evenimentelor violente din stradă de la 7 aprilie.

Marian Lupu a refuzat să comenteze acuzaţiile foştilor colegi de fracţiune, dar a spus că este un gest urât al lui Iurie Muntean.

Proiectul privind retragerea imunităţii parlamentare lui Vladimir Voronin va fi examinat de Parlament la şedinţa de mâine, 24 septembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.