Vouchere de 5.000 euro pentru vasluienii cu dizabilități

SPRIJIN… Vasluienii cu dizabilități, aflați în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia de un voucher de până la 5000 de euro pentru procurarea de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces, precum aparat auditiv wireless, mobility scooter, scaun cu roți electrice sau orice alt dispozitiv care ajută persoana să ducă o viață independentă. Tot ce trebuie să facă este să se înregistreze la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, ca fiind în căutarea unui loc de muncă, iar apoi să se adreseze Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. “Programul permite și achiziția de două dispozitive, în cazul unor deficiențe bilaterale, cu mențiunea ca produsele asistive să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist”, se arată într-o informare a Primăriei Negrești.

Demersul aparține Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, (ANDPDCA) în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în cadrul proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, cofinanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul acestuia este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții egale cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața muncii.

Vasluienii trebuie să aibă între 16 și 65 ani

Voucherul este disponibil pentru persoanele care îndeplinesc simultan următoarele criterii: au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap și au nevoie de tehnologie asistivă; sunt în căutarea unui loc de muncă și nu au un loc de muncă în prezent; au vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, inclusiv elevi și studenți. Primul pas pe care trebuie să îl facă vasluienii interesați să obțină un astfel de voucher este să se adreseze Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă cu următoarele documente: copie după actul de identitate, adeverință medicală, copie după ultimul document de studii. Solicitanții vor fi înregistrați de către AJOFM Vaslui ca fiind în căutarea unui loc de muncă, vor semna un acord și vor participa la minim două activități de informare, consiliere și mediere asigurate de AJOFM. Al doilea pas este să se prezinte la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde vor depune următoarele documente: cerere tip pentru acordarea voucherului, copie după actul de identitate, copie după certificatul de încadrare în grad de handicap și anexa acestuia, recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces, copia acordului privind participarea la măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă acordat de AJOFM, un angajament referitor la obligația de a nu înstrăina produsul achiziționat în baza voucherului. După ce DGASPC centralizează cererile, le transmite către ANDPDCA, această autoritate urmând să emită și să transmită voucherele nominale tipărite către DGASPC pentru a fi distribuite solicitanților.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ