Vremea a luat-o razna. Japonia aşteaptă o furtună masivă de zăpadă, mai mulţi oameni au fost înghiţiţi de o alunecare de teren în Norvegia

O masă de aer rece urmează să se instaleze începând de miercuri peste zone întinse din Japonia, autorităţile meteorologice avertizând asupra unor cantităţi însemnate de zăpadă, condiţii de viscol, valuri înalte şi perturbări ale traficului.

Zeci de curse aeriene dinspre şi înspre regiuni de coastă de la Marea Japoniei au fost deja anulate, deşi se aşteaptă ca numărul călătorilor să scadă semnificativ pe perioada Anului Nou din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit prognozei Agenţie Meteorologice din Japonia, ninsori abundente se vor produce în nordul şi estul Japoniei, precum şi în regiunile de coastă de la Marea Japoniei începând de miercuri şi continuând pe parcursul săptămânii.

Pentru regiunea Hokuriku, sunt prognozate cantităţi de 80 de centimetri de zăpadă şi până la 50 de centimetri pentru estul şi nord-estul Japoniei într-un interval de 24 de ore până joi dimineaţă, a mai precizat agenţia.

La mijlocul lunii decembrie, peste 2.000 de vehicule au rămas blocate din cauza ninsorii timp de două zile pe o autostradă din prefectura Niigata, la nord-vest de Tokyo.

În Norvegia, mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar oamenii au fost evacuaţi, după o masivă alunecare de teren. Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşat miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00, după cum transmite Deutsche Welle. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Peste 150 de persoane au fost evacuate şi cel puţin cinci rănite.

Poliţia descrie această alunecare de teren drept un dezastru, a declarat şeful Roger Pettersen. Oamenii legii au fost contactaţi de persoane disperate aflate în zona alunecării de teren. Răniţii au fost transportaţi la spital şi la camera de urgenţă. În plus, o casă de bătrâni a fost evacuată, alături de locuitorii unor alte imobile din împrejurimi. … https://www.romaniatv.net/vremea-a-luat-o-razna-japonia-asteapta-o-furtuna-masiva-de-zapada-mai-multi-oameni-au-fost-inghititi-de-o-alunecare-de-teren-in-norvegia_5150533.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ