Vremea se schimbă spectaculos! ANM a anunțat ce ne așteaptă. Prognoza meteo

Meteorologii anunță că vremea se va schimba spectaculos de joi, iar de sâmbătă trebuie să ne așteptăm să revină furtunile în anumite regiuni ale țării.

Conform Administrației Naționale pentru Meteorologie (ANM), de joi, 4 iunie, vremea va fi deosebit de caldă, maximele din termometre urmând să urce la 28 de grade în Oltenia, dar și în Capitală. Cu toate acestea, de sâmbătă ANM avertizează că se întorc furtunile violente.

La munte și în regiunile intracarpatice vor fi semnalate înnorări temporar accentuate, cu descărcări electrice și averse cu carcater torențial. Izolat își va face apariția și grindina și cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza.

Vântul va avea unele intensificări la munte, iar local și temporar și în restul teritoriului țării. Maximele se vor încadra între 18 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade. ANM spune că vremea va deveni normală în ceea ce privește valorile termice pentru această dată.

Vineri vremea va fi de asemenea frumoasă și caldă în toată țara, local călduroasă în sud şi în est, cu maxime ce se vor încadra între 24-31 de grade. Cerul va fi variabil în timpul zilei, iar în vest și la munte vor fi averse slabe. Spre seară se vor înregistra averse în jumătatea de vest a țării și local în rest. Aici ploile vor avea un caracter torențial, cu descărcări electrice şi izolat grindină.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80-100 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice, unde vor fi rafale de 60-70 km/h. Minimele se vor situa între 9 şi 18 grade.

Maximele din Capitală vor ajunge la 30 de grade, cerul va fi variabil, dar spre seară vor fi averse și descărcări electrice și posibil intensificări scurte ale vântului. Minimele vor fi cuprinse între 15-16 grade.

Sâmbătă în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, vremea va fi în general instabilă şi va deveni brusc răcoroasă. În vestul, nordul şi centrul țării, cerul va avea înnorări şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite local de descărcări electrice. La munte se vor înregistra de asemenea averse, iar cantitățile de apă în acest caz vor fi mai însemnate.

În restul țării vremea se va menține caldă și doar în a doua parte a zilei se vor înregistra înnorări și descărcări electrice, izolat însoțite de averse. Vor fi și condiții de grindină.

Maximele se vor încadra între 17-18 grade în zona deluroasă din nord-vest și 29-31 de grade în sud-est. Minimele vor fi cuprinse între 6-16 grade Celsius.

În Capitală cerul va fi variabil, existând condiții de averse de scurtă durată în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Temperatura maximă va ajunge la 27-28 de grade, în timp ce cea minimă va fi cuprinsă între 16-18 grade. ….https://www.capital.ro/vremea-se-schimba-spectaculos-anm-a-anuntat-ce-ne-asteapta-prgnoza-meteo.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ