spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

VREMEA VETERANILOR

- Advertisement -

Moda anrenorilor strãini a apus

SOLUTIE… Sorin Cârtu si Viorel Hizo sunt mantalele de vremea rea a douã dintre cele mai valoroase echipe din Campionat. Plecate cu gânduri mari în aceastã editie a Ligii I, atât CFR cât si FC Vaslui au fost nevoie, datoritã rezultatelor slabe sã renunte la tehncienii strãini. Locul acestora pe bancã a fost luat de doi veterani ai Campionatului intern, de la care oficialii asteaptã sã creeze liniste si armonie în vestiare, prin ‘‘mâna de fier’’ cu care pot conduce o echipã.

Runda a 11a din turul Ligii I va aduce fatã în fatã douã dintre cele mai bune echipe din ultimele sezoane. Dupã derby-ul Steaua-Dinamo, întâlnirea de pe ‘‘Municipal’’ va fi cel mai atractiv meci al etapei, partida fiind o reeditare a finalei Cupei României. Cele douã formatii au avut obiective similare în precedentele sezoane iar pentru îndeplinirea acestora ambele au început sã transfere jucãtori din campionate strãine. În editia trecutã CFR si FC Vaslui s-au bãtut atât pentru campionat, cât si pentru Cupa României, în fiecare dintre aceste competitii clujenii iesind învingãtori. Ambitionat de parcursul de anul trecut, Adrian Porumboiu pornea aceastã editie cu planuri mari, mai ales cã pe bancã reusea sã aducã un antrenor cu nume. În tot acest timp CFR-istii mergeau în continuare pe mâna lui Mandorlini si pe componenta lotului care reusea sã realizeze eventul. Doar cã începutul prost de campionat avea sã rãstoarne planurile în ambele tabere, dupã doar câteva etape antrenorii principali fiind demisi. În situatii de degringoladã, atât Paskany cât si Porumboiu au decis sã meargã pe mâna unor antrenori români, experimentati, cunoscuti pentru modul lor de a tine în frâu o echipã alcãtuitã din multi jucãtori cu personalitãti si temperamente greu de stãpânit. Sorin Cârtu si Viorel Hizo sunt veteranii Ligii I, de la care se asteaptã sã îsi readucã echipele în prim planul fotbalului românesc. Dacã Hizo nu a apucat încã sã stea pe banca Vasluiului într-un meci oficial, aventura lui Cârtu la Cluj a început nu tocmai promitãtor. Tehnicianul are la activ douã partide în campionat ca antrenor al cfr-istilor, partide în urma cãrora nu a obtinut decât un punct.

Pregãtirea fizicã este esentialã

Profitând de pauza competitionalã ambii antrenori au decis sã îsi intesifice antrenamentele în vederea întâlnirii directe de vineri. Astfel clujenii au disputat douã partide amicale, ambele câstigate, contra formatiilor Armãtura Zalãu(5-0) si FC Silvania(6-3). FC Vaslui, cu Hizo pe bancã a câstigat si ea, cu 3-0, sâmbãtã amicalul disputat în Republica Moldova contra formatiei Dacia Chisinãu. Chiar dacã jucãtorii sunt bãgati în sedinte tot mai solicitante acestia nu par sã fie deranjati de acest lucru, efortul la care sunt supusi fiind pe placul acestora. Atât Adailton, cât si Sânmãrtean au apreciat faptul cã Hizo pune mare accent pe pregãtirea fizicã si se declarã încântati de noile metode de lucru. De partea cealaltã, cu toate cã nu a debutat încã sub comanda lui Cârtu, Yssouf Kone îl considerã pe Cârtu unul dintre cei mai buni antrenori cu care a lucrat. ‘‘De când a venit Cârtu am fãcut meciuri foarte bune chiar dacã la început a fost mai greu. Acum nu ne mai permitem sã facem nicio gresealã dacã vrem sã mai sperãm la titlu. Desi antrenamentele au devenit mai intense, nu avem timp sã ne plângem. Este foarte bine cã se pune accent pe conditia fizicã.’’, a declarat Kone.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.