WC de 400.000 de euro, în Pitești, lângă Muzeul de Artă care se dărâmă. Are lift cu robot în limba engleză

Piteștiul și-a făcut toaletă publică de lux, lângă muzeul de artă. Aproape jumătate de milion de euro au cheltuit autoritățile locale cu ea. I-au pus și lift. Astăzi muncitorii au făcut ultimele reglaje la senzori, i-au mai schimbat câte ceva, ca să meargă totul “lux”, ca şi toaleta. De la ora opt a dimineții, până seara la opt, noua minune a Piteștiului scapă cetățeanul de situaţiile urgente. Unii o plac, alții o cred prea scumpă, prea cochetă, prea luxoasă.

Pitești, Muzeul de Artă. Un sfert de steag european flutură zdrențuit pe balcon. Nu e vreo operă artistică fugită din expoziţie. Doar dezinteres deloc artistic. Pereții se descompun, deloc artistic şi ei. Se reabilitează, dar lent, că nu prea-s bani pentru artă. Doar pentru nevoi concrete. Aleșii urbei le știu bine. Au pus 400 de mii de euro pe masă și-au cerut să fie săpat WC trainic la dreapta statuii lui Bălcescu, fix lângă Muzeul Artei. Musai însă WC cu lift să fie! Și cu pavele de granit și cu vase de inox și cu senzori, cum n-a mai văzut Piteștiul. Un WC care să pună orașul în frunte! Și.. au reușit!

Toaleta de lux din Pitești are lift, pavele de granit și vase de inox cu senzori

Cea mai scumpă toaletă publică săpată vreodată în România este la dispoziția nevoilor publicului din Pitești. Iar publicul face deja pelerinaj de curiozitate s-o vadă, că de folosit îi e milă deocamdată.

Un bătrân intră-n lift, apasă butonul și intră mesajul automat în engleză:

– Ce v-a zis?

– Nici n-am înțeles! Se mai apasă pe undeva? Că văd că nu pleacă!

Omul mai apasă un buton, două și e gata! Începe călătoria spre WC-ul de 400 de mii de euro.

– Cine-i, dom-ne, paznic aici? …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/pitestiul-are-toaleta-de-lux-de-400-000-de-euro-langa-muzeul-de-arta-care-se-darama-cetatenii-uimiti-care-i-taxa-de-intrare-aici-1474185
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ