8.2 C
Vaslui
07-dec.-2022

WC-ul din Mircesti, o „capodoperã” de un miliard de lei!

- Advertisement -

INCREDIBIL… În comuna Tãcuta, localitate condusã de primarul PSD, Cãlin Costicã, si familia sa, existã un obiectiv de investitii care ar putea deveni rapid o atractie „turisticã”. Este vorba de un grup sanitar construit în curtea scolii din Mircesti, despre care localnicii spun cã ar fi costat în jur de un miliard de lei vechi, dar care ar fi putut fi lesne construit cu câteva zeci de milioane de lei. Oamenii din Tãcuta vorbesc si spun cã toatã lucrarea ar fi fost „comandatã” de primarul Cãlin Costicã, cel care ar fi aranjat ca aceastã investitie sã ajungã la o anume firmã, abonatã la lucrãrile pe bani publici în aceastã localitate. Nu este singura investitie umflatã ca pret din localitate. Si la constructia sediului primãriei s-au fãcut tot felul de note de lucrãri-fantomã, spun localnicii, însã este de datoria politiei sã facã luminã în aceste afaceri ale primarului Cãlin.

Oamenii din Tãcuta reclamã modul în care a fost construit acel grup sanitar din Mircesti, care ar fi înghitit în jur de 1 miliard de lei vechi. „Nu ne explicãm construirea unui WC la scoala primarã din Mircesti, fãrã licitatie, cu un cost de peste 800 milioane lei, care în realitate putea fi fãcut cu cel mult 50-60 milioane lei”, scriu localnicii. Nu este singura neregulã pe care oamenii o sesizeazã în legãturã cu modul în care primarul Cãlin dã lucrãri unor firme prietene. „Este vorba de reparatiile capitale la scoalã prin înlocuirea acoperisului, montarea gresiei, care au costat 2 miliarde lei, precum si construirea unui grup sanitar, care a costat tot circa 2 miliarde lei. Aici s-au organizat licitatii, dar patronul firmei Tehnometal-Tãtaru a trucat licitatia, cu sprijinul primarului, desi firma lui nu avea competentele legale pentru a se califica la asemenea lucrãri. Este lesne de înteles cã licitatia a fost trucatã si cã Tãtaru a înscris în licitatie încã douã firme strãine cu care a transat din capul locului calificarea proprie. Niciun obiectiv de care am amintit mai sus nu a fost receptionat. Dacã existã totusi acte de receptie, acestea au fost fãcute în fals, în birou cu oamenii primarului, fiindcã nu s-a constituit vreo comisie de receptie din care sã facã parte beneficiarii (directorii de scoli, presedintii comitetelor de pãrinti) sau consilierii locali din comisia economicã sau cei din comisia de învãtãmânt”, sustin sãtenii din Tãcuta.

Tunuri financiare date de primarul Cãlin

Mai sunt multe probleme la care sãtenii din Tãcuta asteaptã un rãspuns, lucruri grave care spun ei s-ar fi petrecut în primãrie, la adãpostul celei mai înalte functii din localitate. „În 2011 s-a dat în comuna noastrã un tun în valoare de 2,5 miliarde lei vechi, o tâlhãrie la drumul mare, respectiv reparatiile clãdirii vechii primãrii, o casã din chirpici, la care s-a fãcut o vãruire, s-au montat plãci de gresie si faiantã si s-au fixat unele plãci de rigips, plus instalarea unui dispensar medical pregãtit pentru sediul dispensarului. Considerãm cã aceastã sfidare patologicã fatã de cei care trebuie sã vegheze la cheltuirea corectã a banului public este fãcutã cu sprijinul unor oameni ai organelor de control financiar din Vaslui. O altã sursã de afaceri a primarului o constituie constructiile ilegale, fãrã aprobãri, care se fac pe teritoriul comunei Tãcuta (casele familiei lui, frate, sorã, pãrinti) la diferite stâne care au devenit case de locuit, la constructiile de garduri, de reparatii capitale ale satului”, mai reclamã sãtenii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.