spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Weekend de foc pentru polițiști: peste o sută de sancțiuni contravenționale, 18 permise de conducere reținute!

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Polițiștii au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

CONTROALE… A fost un weekend plin pentru polițiștii vasluieni de la Rutieră și Ordine Publică. În perioada 20 – 21 august, în intervalele orare 6.00 – 9.00 și, respectiv, 18.00 – 21.00, aceștia au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. „În cadrul activităților desfășurate de cei 30 de polițiști participanți, au fost verificate peste 330 de vehicule, legitimate peste 350 de persoane și aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 52.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost : depășirea limitei legale de viteză (12), consumul de alcool (5) și depășirea neregulamentară (1). Totodată, a fost constatată săvârșirea a două infracțiuni, de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Polițiștii vasluieni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive: „Nu vă urcați la volan dacă ați consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice! Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor”. Totodată, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum: „Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule! Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public! Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate! Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare! Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada. De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.