spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

WhatsApp a redus limita de folosire a aplicației la 13 ani: „Companiile de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor”.

- Advertisement -

WhatsApp, aplicația Meta de social media, a scăzut restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației de la 16 la 13 ani în Uniunea Europeană și Marea Britanie. Această acțiune a stârnit nemulțumirea militanților pentru siguranța copiilor, informează The Guardian.

Schimbarea pe care a făcut-o aplicația de social media a fost anunțată în februarie și a luat amploare în UE și Marea Britanie miercuri, 10 aprilie. ONG-ul „Smartphone Free Childhood” a spus că Meta, care deține și aplicațiile sociale Facebook și Instagram, a sfidat cererile făcute către firmele de tehnologie să facă mai multe pentru a proteja copii. Gruparea a spus: „Asta s-a întâmplat fix când există cereri naționale pentru ca firmele mari de tehnologie să facă mai multe pentru a ne proteja copii. Permiterea oficială ca oricine cu vârsta peste 12 ani să poate să utilizeze platforma transmite mesajul că este sigură de folosit de către ei. Cu toate acestea, profesorii, părinții și experții spun altceva. Suntem presați să acceptăm faptul că marile companii de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor noștri”.  WhatsApp a spus că schimbarea limitelor de vârstă a fost în principiu în acord cu majoritatea țărilor și a fost făcută cum trebuie. Directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom din Marea Britanie, spune că „nu va ezita” să amendeze companii de social media care nu reușesc să urmeze directivele sale, odată ce va avea puterea să acționeze.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/whatsapp-a-redus-limita-de-folosire-a-aplicatiei-la-13-ani-companiile-de-tehnologie-pun-profitul-mai-presus-de-protejarea-copiilor-2756317

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.