24 C
Vaslui
03-iul.-2022

WikiLeaks: Bandele de români, chinezi şi albanezi şi islamiştii din Catalonia, în vizorul SUA

Americanii au deschis un consulat la Barcelona pentru a ajuta autorităţile spaniole în lupta cu reţelele de crimă organizată create în Catalonia.

Bande de chinezi, români şi albanezi s-au instalat în Catalonia, unde creează reţele de prostituţie, potrivit unor note diplomatice americane, dezvăluite de WikiLeaks, care arată că, în opinia SUA, regiunea este cel important centru de activitate al islamiştilor radicali din Mediterana, relatează Paris Match, citat de Mediafax.

Potrivit documentelor, „importanţa imigraţiei, legală sau ilegală, provenind din Africa de Nord (Maroc, Tunisia şi Algeria), precum şi din Pakistan şi Bangladesh, face din această regiune un magnet pentru recrutarea teroriştilor„. „Poliţia naţională estimează că 60.000 de pakistanezi locuiesc la Barcelona şi în împrejurimi, majoritatea trăiesc (…) la marginea societăţii spaniole, nu vorbesc limba, sunt adesea şomeri şi au puţine locuri pentru a-şi practica religia cu demnitate”. În opinia americanilor, acest lucru constituie un „teren fertil de recrutare pentru terorişti”.

Aeroportul din Barcelona ar fi unul dintre cele mai utilizate de mafie, conform SUA. „Autorităţile spaniole ne-au spus că bande de chinezi, români şi albanezi s-au instalat în Catalonia, extinzându-se de-a lungul coastei mediteranene, şi câştigă teren. Aceste grupări îşi folosesc formarea militară pentru a crea reţele de prostituţie penale, iar autorităţile spaniole nu au formare specifică pentru a lupta împotriva activităţii acestor bande”, explică o notă diplomatică.

„Barcelona, baza operaţională pentru distribuţia şi finanţarea cartelurilor columbiene de cocaină”, afirmă documentul. Tranzitează de asemenea canabis din Maroc şi heroină din Afganistan. În acest context, „Statele Unite au nevoie să ştie ce se urzeşte între Algeria, Tunis, Rabat şi sudul Franţei. Consulatul din Barcelona ar fi platforma ideală pentru implantarea unei celule de spionaj, pentru că are suficient spaţiu, o amplasare bună, iar securitatea comunicaţiilor ar fi asigurată”. Acest sfat a fost urmat. „Decizia a fost adoptată în octombrie 2007, iar acest centru este operaţional de doi ani la consulatul din Barcelona”, explică El Pais.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here