spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Workshop pentru pãrintii care au copii cu tulburãri din spectrul autist. Invitat: Ana Bogdan, psihoterapeut Autism Voice

- Advertisement -
PREZENTÃ… Unul dintre psihoterapeutii Autism Voice vine în Vaslui, în cadrul unui workshop: Ana Bogdan, analist comportamental.

EVENIMENT… Pãrintii din Vaslui, care au copii cu tulburãri din spectrul autist, sunt invitati la un workshop dedicat lor. Evenimentul este organizat de Asociatia „Eu sunt vocea lui, el este inima mea” si se va desfãsura sâmbãtã, 16 septembrie, la sediul organizatiei de pe strada Salcâmilor, nr. 8, (lângã Politia Municipalã Vaslui). Workshop-ul va fi sustinut de un psihoterapeut si analist comportamental acreditat. Este vorba despre Ana Bogdan, specialist care îsi desfãsoarã activitatea în cadrul celeI mai cunoscute organizatii din tarã în domeniu: Autism Voice.

În cadrul worksho-ului, pãrintii vor putea afla ce înseamnã tulburarea de spectru autist, cum pot gestiona comportamentele inadecvate, cum pot folosi tehnicile de terapie pentru generalizarea abilitãtilor si cum îsi pot dezvolta abilitãtile de relationare. „Evenimentul pe care îl organizãm noi este un workshop dedicat tuturor pãrintilor, bunicilor si oricãrei persoane care îsi doreste sã înteleagã si sã comunice mai bine cu o persoanã cu autism. Spun asta pentru cã în mintea unui copil/ adolescent cu autism este multã confuzie atunci când vorbim de relationarea cu ceilalti. Un copil sau adolescent cu autism nu este doar un diagnostic. Copilul are trãiri interioare si reactioneazã la lucrurile din mediu, indiferent de modul în care o face, adecvat sau nu”, a declarat Ana Maria Anton, presedinta asociatiei. Locurile sunt limitate, astfel cã vasluienii care vor sã participe trebuie sã-si anunte prezenta printr-un mesaj la numãrul de telefon 0744.284.593 la adresa anamaria_anton2003@yahoo.com. Se percepe o taxã modicã de participare, în valoare de 15 lei, însã cei care vor sã ia parte la eveniment, dar nu dispun de bani, sunt binevenIti dacã precizeazã acest lucru în mesajul de înscriere.

Ce este autismul?

Tulburãrile din spectrul autist (TSA) reprezintã un grup de tulburãri de dezvoltare a copilului caracterizate printr-o deteriorare în urmatoarele arii de dezvoltare: interactiune socialã reciprocã, comunicare, comportament. Deteriorãrile calitative sunt clar deviante în raport cu nivelul de dezvoltare sau cu vârsta mentalã a copiluluI si sunt vizibile de regulã încã din primii ani de viatã (debut înainte de trei ani). În grupa TSA sunt incluse urmãtoarele categorii de diagnostic: autismul infantil, autismul atipic, tulburarea Asperger. Desi existã numeroase studii, nu s-a identificat încã cu exactitate cauzele TSA. Totusi, studiile aratã cã TSA este o tulburare complexã geneticã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.